10/2/10

Σήμερα παραλύει το Δημόσιο - Δεν πετούν ούτε αεροπλάνα !

Παραλύει ολόκληρη η χώρα σήμερα Τετάρτη 10/2/2010 λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Καμία απολύτως πτήση από και προς τα Ελληνικά αεροδρόμια δεν θα πραγματοποιηθεί εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, κλειστά σχολεία και νοσοκομεία...




Λόγω της απεργίας η Aegean Airlines και η Olympic Air ανακοίνωσαν ότι αναγκάζονται να ματαιώσουν, όλες τις πτήσεις των δικτύων τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προωθήσουν τους επιβάτες τους σε πτήσεις τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.

Το πάγωμα των μισθών, η μείωση των επιδομάτων και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στέλνει στους δρόμους τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Με προσωπικό ασφαλείας και τα δημόσια νοσοκομεία καθώς απεργούν γιατροί και νοσηλευτές.

Σε αλλαγές και κατάργηση δρομολογίων την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη προχώρησε και ο ΟΣΕ εξαιτίας της απεργίας.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.

* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

* Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.

* οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλ.Κλαυθμώνος στις 10:30 και του ΠΑΜΕ στις 10:00 στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share