9/2/10

Άρχισε το διάλογο με εικονικό βομβαρδισμό στο Φαρμακονήσι η Άγκυρα!

Άρχισε το διάλογο η Άγκυρα στο Αιγαίο με μία διάλεξη υψηλού επιπέδου από τέσσερα μαχητικά κρούσης F-4E Terminator 2020 τα οποία προσέγγισαν το Φαρμακονήσι και πέταξαν πάνω από αυτό σε ύψος 2.000 μέτρων.

Tα αεροσκάφη ήταν σαφώς ορατά από τα φυλάκια του νησιού, ενώ ο βρυχηθμός των κινητήρων J79 σκόρπισε και πάλι ανησυχία....





Είναι η πρώτη φορά μετά την αποδοχή του Eλληνοτουρκικού διαλόγου από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που Tουρκικά μαχητικά προβαίνουν σε υπέρπτηση και μάλιστα με εικονικό βομβαρδισμό του νησιού !!!

Τα τέσσερα Τουρκικά μαχητικά μπήκαν μαζί με άλλα τέσσερα F-16 (το γνωστό πακέτο COMAO 4+4) στις 09:51 στο FIR Aθηνών βόρεια της Σάμου.

Στις 10:11 τα αεροσκάφη κρούσης "έσπασαν" και κατευθύνθηκαν νότια προς το Φαρμακονήσι.

Προσεγγίζοντας το νησί χαμήλωσαν αρκετά, εκτέλεσαν μια εκονική προσβολή και αποχώρησαν μαζί με τα F-16 προς τις μικρασιατικές ακτές.

Τέσσερα Ελληνικά μαχητικά F-16 βρίσκονταν στην περιοχή και προέβησαν σε αναγνώρηση των Τουρκικών μαχητικών.

Εκτός βέβαια της σημερινής υπέρπτησης πάνω από το Φαρμακονήσι η Τουρκική Αεροπορία προχώρησε σήμερα σε σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί από 16 αεροσκάφη προχώρησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Από τα 16 αεροσκάφη τα τέσσερα έφεραν οπλισμό.

Γιατί άραγε τα δελτία ειδήσεων δεν αναφέρουν τίποτα για το θέμα ;;;






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share