11/2/10

Φοροπολιορκία μέχρι να κλείσει και η τελευταία ατομική - οικογενειακή επιχείρηση

Σε φορολογικό κλοιό μπαίνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες, για τους οποίους η κυβέρνηση ετοίμασε και θέτει σε εφαρμογή ένα σκληρό πακέτο μέτρων, το οποίο αναμένεται να "τσακίσει" και την τελευταία μικρή - ατομική επιχείρηση.

Στόχος να μείνουν μόνο οι οργανωμένες εταιρείες, οι αλυσίδες καταστημάτων , οι κινέζικες μεγαλοεπιχειρήσεις και τα ξένα κεφάλαια για να "ξεβρωμίσει" ο τόπος απο τις μικρές και ενοχλητικές για αυτούς ατομικές-οικογενειακές επιχειρήσεις....




Σε ορισμένες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζέψουν πολύ μεγάλο ποσό αποδείξεων και αυτό μπορεί να οδηγήσει, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος, σε κατάργηση του αφορολογήτου, αφού ο πρόσθετος φόρος θα είναι πολύ μεγάλος.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταγράψουν τις αποδείξεις σε βιβλία , τεφτέρια τετράδια εκτός απο αυτούς που θα τα καταφέρουν ηλεκτρονικά μετά θα τις βάλουν σε φακέλους και θα τις στείλουν μαζικά στις Εφορίες.

Θα γεμίσει ο τόπος χαρτάκια , πολλά από τα οποία πριν φθάσουν στις Εφορίες θα έχουν γίνει λευκά αφού οι περισσότερες αποδείξεις τυπώνονται σε χαρτί το οποίο σε μικρό χρονικό διάστημα ξασπρίζει απο μόνο του.

Επίσης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει στόχο ένα γερό χτύπημα στην αποταμίευση και μια επιβράβευση της υπερκατανάλωσης αφού εννοεί μεταξύ άλλων ότι κάποιος που βγάζει π.χ. 25.000 το χρόνο θα πρέπει να τα ξοδέψει όλα, ώστε να μαζέψει τον υπερβολικό αριθμό αποδείξεων που απαιτεί το νομοσχέδιο για να πιάσει το αφορολόγητο.

Δηλαδή αυτός ο κάποιος είναι λίγο τσιγκούνης και ξοδέψει τις 10.000 μόνο για να ζήσει και αποταμιεύσει τις 15.000, θεωρείται κακός φορολογούμενος και δεν του αξίζει όλο το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Σύντομα βέβαια ...έρχονται και ακόμη σκληρότερα μέτρα , αφού αναμένεται να επικρατήσει χοντρό μπάχαλο και να μην εισπραχθούν τα αναμενόμενα , για αποδειχθεί , για ακόμη μια φορά, ότι το μόνο που κάνουν τελικά είναι πειράματα στην πλάτη του δύσμοιρου Έλληνα !


Διαβάστε επίσης:

Στοιχεία Σοκ αποκαλύπτουν γιατί οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαφανίζονται ενώ των αλλοδαπών ευδοκιμούν !!!

ΣΔΟΕ: Ζεστά λεφτά με συνοπτικές διαδικασίες πρόστιμα επί τόπου για την ΚΡΑΤΟΣ Ε.Π.Ε.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share