22/2/10

Κώστας Χαρδαβέλλας : Όλη η αλήθεια για το ελληνικό πετρέλαιο

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας

Από την εποχή της χούντας μέχρι και σήμερα, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις τα κάνουν "πλακάκια" με Αμερικανούς, Τούρκους και καρτέλ πετρελαίου προκειμένου να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια!

Γιατί η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει στο υπέδαφός της τόσο πετρέλαιο, αλλά και ουράνιο και χρυσό, που αν το είχαμε εκμεταλλευτεί όταν και όπως έπρεπε , σήμερα ίσως και να είμαστε κάτι σαν την Ελβετία!




Όλες οι έρευνες και οι μελέτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και αποκαλύπτουν την ύπαρξη ορυκτού πλούτου, "θάβονταν" αμέσως σε κάποια συρτάρια υπουργείων και παρέμεναν εκεί μέχρι να τις φάνε τα... ποντίκια! Γιατί;

Γιατί, λένε, θα είχαμε πρόβλημα με την Τουρκία λόγω της γνωστής υφαλοκρηπίδας (12 μίλια για εμάς, 6 για εκείνους), αν πηγαίναμε να κάνουμε έρευνες και να αντλήσουμε πετρέλαιο από τη θέση Μπάμπουρας ή έξω από τη Λήμνο, περιοχές που όλα δέιχνουν πως διαθέτουν κοιτάσματα.

Και το ερώτημα είναι :θα είχαμε πρόβλημα με την Τουρκία, γιατί θα ψάχναμε πετρέλαιο στις ελληνικές θάλασσες; Διεκδικούν μήπως ολόκληρο το Αιγαίο οι Τούρκοι; Και δηλαδή τι θα μας έκαναν; Πόλεμο;Όπως στα Ίμια ας πούμε...

Και καλά στο Αιγαίο, κατεβάσαμε το κεφάλι λόγω Τούρκων! Για τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο Ιόνιο, στα παράλια της Πελοποννήσου, ή στην Ήπειρο, τι έχουν να μας πουν; Κι εκεί οι Τούρκοι μας εμπόδισαν να ερευνήσουμε;

Νομίζω πως το πράγμα είναι ξεκάθαρο:

ΗΠΑ και Ευρώπη μας ήθελαν πάντα φτωχούς και εξαρτημένους! Για να μπορούν με άνεση να καθορίζουν την τύχη αυτής της χώρας, που ο Θεός τοποθέτησε σε ένα σημείο του χάρτη, που άλλες φορές είναι ευχή κι άλλες "κατάρα"! Για να είναι σίγουροι πως κάποτε θα φτάσει η ώρα, που ζούμε σήμερα: να μας αντιμετωπίζουν σαν το "βαρίδι", σαν τον κακόμοιρο "συγγενή" που ζητάει βοήθεια!

Συνεχίζουμε τη δημοσιογραφική έρευνα για το θέμα και θα επανέλθουμε σε 15 περίπου ημέρες. Μέχρι τότε να μοιραστώ μαζί σας μια τρελή μου επιθυμία - που ήδη εξομολογήθηκα στους "ανεξήγητους" μέσω του editorial-: θα ήθελα πολύ να φτάσει η μέρα που θα ανοίξουμε όλα τα "πηγάδια" με το ελληνικό πετρέλαιο και θα ρίξουμε εκεί μέσα όλους τους ψεύτες και τους κλέφτες που μας παραμυθιάζουν τόσα χρόνια!

Τα λέμε...

Κώστας Χαρδαβέλλας

Υ.Γ Σε χθεσινή ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ στη Βουλή σχετικά με το θέμα των κοιτασμάτων, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε: "Όλοι οι άνθρωποι της ΔΕΠ, του υπουργείου Έρευνας και Τενχολογίας που τους ζήτησα να ψάξουν συστηματικά τις πληροφορίες, μου είπαν ότι δύο πηγές υπάρχουν περί πετρελαίου στο Καστελόριζο.
Η μία είναι το έγκριτο φύλλο "Ποντίκι" και η άλλη ήταν η εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα που ονομάζεται "Πύλες του μυστηρίου". Δυστυχώς, παρόλο που είναι φίλος μου και τον έχω παρακαλέσει πάρα πολλές φορές, δεν μου έχει παραδώσει τα "κλειδιά" των "πυλών του μυστηρίου" και έτσι δεν μπορώ να ξέρω από πού πήρε τις πληροφορίες ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο".

Την Τρίτη 2 Μαρτίου μέσα από τον "Αθέατο Κόσμο" δεσμεύομαι να "δώσω στον κ. Πάγκαλο το "κλειδί των Πυλών του Μυστηρίου". Αν μου είχε παράγματι ζητήσει τα "κλειδιά" θα του τα είχα στείλει μαζί με τις εκπομπές για τα Ίμια που νομίζω πως θα τις έβρισκε ενδιαφέρουσες!
Δείτε τις εδώ!








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share