22/2/10

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Τελικά τα αλλεπάλληλα ταξίδια του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομίας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν αυτό για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο κ.Παπανδρέου όταν μιλούσε για..... μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η τριμερής εποπτεία (Κομισιόν, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) επί της ελληνικής οικονομίας ήταν το βαρύ αντάλλαγμα για την πολιτική στήριξη και τις ευνοϊκές δηλώσεις για την μη πιθανότητα χρεοκοπίας που παρείχαν οι Ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα πρωτίστως βεβαίως η Γερμανία και η Γαλλία...




Μετά απο αυτές τις εξελίξεις ο πρώτος στόχος επετεύχθη χώρα μας για τουλάχιστον την επόμενη 10ετία θα ελέγχεται πλήρως απο τις..."αγορές" και ο υπάλληλος Παπακωσταντίνου υποχρεούται να δίνει τριμηνιαίες αναφορές.Και λέμε 10ετία γιατί φυσικά κανείς νοήμων άνθρωπος δεν πιστεύει ότι αν το ύψος των χρεών που έγινε γνωστό είναι και πραγματικό,τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση η αντιπαραγωγική Ελλάδα να πιάσει τον στόχο του 3% τα επόμενα 3 χρόνια την στιγμή που δεν το κατάφερε με ποιο ευνοϊκές συνθήκες κατα την είσοδο μας στην ΟΝΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μας προϊδέασε, επίσης, ότι έρχονται και νέα μέτρα, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μείωσης του ελλείμματος. "Η Ελλάδα έχει τη βούληση να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης" είπε, προσθέτοντας ότι αν κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα.

Απο ΠΟΙΟΥΣ θα ληφθούν τα μέτρα όμως δεν μας είπε.

Ομως, παρά "την αφαίρεση τμήματος της εθνικής κυριαρχίας" που σαφώς και είναι κατι απαράδεκτο έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος κανείς δεν εγγυήθηκε στην Ελλάδα οτι θα βρει χρήματα όταν τα χρειαστεί. Μιλάμε για πάνω από 45 δισ. ευρώ το χρόνο!!

Αλλά κυρίως ότι αν τελικά τα βρεί θα τα βρει με κόστος υποφερτό και δεν θα χρειαστεί να ξεπουλήσει και τον....Παρθενώνα στους παγκόσμιους τοκογλύφους -κερδοσκόπους.

Η κατάσταση όπως περιγράφεται είναι απελπιστική και οι μειωμένες....αντιστάσεις του πρωθυπουργού αλλά και η ανυπαρξία σχεδίου εξόδου απο την κρίση την κάνουν ακόμα ποιο δύσκολη. Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να δει ο Ελληνικός λαός τις θυσίες του να πιάνουν τόπο.Για αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη οργή και απογοήτευση για τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.Ενω οι ίδιοι ζουν πλουσιοπάροχα και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου με τις εξεταστικές.

Αυτό που χρειάζεται ο λαός αφού δεν μπορεί άμεσα να ικανοποιήσει τις ανάγκες του είναι "αίμα".Το "αίμα" αυτών που τον κορόιδεψαν,τον κατ έκλεψαν και τον κατέστησαν υπόδουλο εν αγνοία του των...."αγορών" για να ζουν κάποιοι πολιτικάντιδες μέσα στην χλιδή.

Η μόνη λύση που θα ικανοποιούσε είναι :

-H σύλληψη όλων των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών απο το 1985 και μετά που ξεκίνησε η περίφημη λιτότητα και η δήμευση της περιουσίας του και των μελών της οικογένειας τους μέχρι πρώτου βαθμού συγγένειας.

-Η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και διορισμός επιτροπών που θα ελέγχει την αποδοτικότητα αλλιώς....τον ΠΟΥΛΟ.

-Μείωση των άχρηστων βουλευτών σε 200 και όχι μια απλή μείωση των μισθών τους καθώς και κατάργηση του προκλητικού νόμου που δίνει βουλευτική σύνταξη ακόμα και σε 30χρονους.Οταν ο απλός πολίτης πεθαίνει πριν την πάρει.

-Απαγόρευση των κομμάτων να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις. Και κατάργηση των αισχρών συνδικαλιστικών συντάξεων που λαμβάνουν ως έξτρα αμοιβή τα κομματόσκυλα και που μάλιστα δια νόμου ούτε καν εργάζονται.Οποιος θέλει να αγωνιστεί θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των άχρηστων πολιτικών.

Φυσικά αυτά δεν λύνουν απο μόνα τους το πρόβλημα αλλά είναι βήματα που θα δώσουν στον απλό κόσμο την αίσθηση του δικαίου. Την αίσθηση ότι κάποιοι υπεύθυνοι επιτέλους θα πληρώσουν.

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share