23/2/10

Ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, μιλά με τη δική του άποψη για τα "μαγειρεμένα" στατιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με την δική του άποψη ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Μ. Κοντοπυράκης καταλογίζει τις ευθύνες για τα παραποιημένα στοιχεία όχι στη Στατιστική Υπηρεσία αλλά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών.

Μιλάει με σκληρά λόγια για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλώντας τον «ψεύτη» και κατηγορώντας τον......για αλαζονεία και ρεβανσισμό, και του καταλογίζει «ατιμία», επειδή έριξε την ευθύνη για τα στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες στις 21 Οκτωβρίου στη Στατιστική Υπηρεσία. Καταγγέλλει ότι η περιγραφή του ύψους του ελλείμματος ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης.

Λέει ότι τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις και όχι από έρευνες (!) ενώ εκφράζει πίκρα επειδή η Ν.Δ. δεν έχει βγει ακόμη να τον υπερασπιστεί (!)

Τέλος ο καθηγητής, βλέπει ως μόνη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση "να γυρίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη δεκαετία του '70."


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share