24/2/10

Πολύ εύκολα αποκαλεί τους μάρτυρες ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ο Κούγιας !

Ψευδομάρτυρα αποκάλεσε ο Κούγιας την αυτόπτη μάρτυρα που βιντεοσκόπησε το περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το μπαλκόνι της στην οδό Τζαβέλα.

"Οι αστυνομικοί προκάλεσαν τα παιδιά και τούς έκαναν άσεμνες χειρονομίες", κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η αυτόπτης μάρτυς " Άκουσα έναν κρότο και βγήκα στο μπαλκόνι. "Είδα μια ομάδα νεαρών να είναι από κάτω και δύο αστυνομικούς να βρίζουν τους νεαρούς ", είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι...
....και οι δύο κατηγορούμενοι έβγαλαν τα όπλα τους και με λυγισμένα τα πόδια σημάδεψαν ευθεία μπροστά τους.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι λόγο απόστασης δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει ποιος από τους δύο σημάδεψε τον νεαρό.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν τον λόγο για ερωτήσεις πήρε ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Ε.Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας. Ο Κούγιας αποκάλεσε ψευδομάρτυρα την εν λόγω γυναίκα γιατί κατά τη γνώμη του πέφτει σε αντιφάσεις με τα όσα υποστήριξαν άλλοι μάρτυρες.

Τότε επενέβει ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Χρήστος Μυλωνόπουλος και ο Κούγιας του επιτέθηκε φραστικά. Το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η δίκη ξανάρχισε και συνεχίζει την κατάθεση της η μάρτυρας.

Νωρίτερα είχε καταθέσει ο πατέρας του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δικαιολόγησε την απουσία του γιου του από το δικαστήριο, λέγοντας ότι ο μαθητής βρίσκεται κάτω από έντονη συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση και αδυνατεί να καταθέσει παρουσία των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Το δικαστήριο ζήτησε να πιστοποιηθεί ποια ακριβώς είναι η κατάσταση του νεαρού, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, θα καταθέσει αφού απομακρυνθούν οι κατηγορούμενοι από την αίθουσα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αυτόπτη μάρτυρα Λητούς Βαλλιάτζα το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας. Το αίτημα αφορούσε την κλήτευση του τότε επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών, αστυνομικού Κωνσταντίνου Κουζέλη.

Το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, αποφάσισε να καλέσει τον αστυνομικό για τις 2 Μαρτίου.

Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει και η μητέρα του 15χρονου μαθητή.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share