19/2/10

Οι μαριονέτες του Επόπτη

Τελικά θα μας «σώσουν». Εταίροι, «φίλοι» και «σύμμαχοι» μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις πήραν την απόφαση την περασμένη Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, να «στηρίξουν» την ελληνική οικονομία. Ρωτήσαμε κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα να μας εξηγήσει τη διαδικασία διάσωσης και σας μεταφέρουμε όσα (απίστευτα) μας είπε:

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο θα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα εντεταλμένος αξιωματούχος (επόπτης) που θα ασκεί την εποπτεία της Eλληνικής οικονομίας...
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα οργανωθεί ένας μηχανισμός ελέγχου κάθε τομέα της Eλληνικής διοίκησης. Ο μηχανισμός αυτός ουσιαστικά θα αποφασίζει, που αν και πότε θα διατεθεί το κάθε ευρώ του Eλληνικού προϋπολογισμού.

Ο μηχανισμός ελέγχου θα προβλέπει την εγκατάσταση σε κάθε υπουργείο ενός «συνδέσμου» ο οποίος που θα παρακολουθεί καθημερινά αν τηρούνται αυστηρά οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των ευρωπαίων εταίρων με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει.
Οι σύνδεσμοι αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να «διορθώνουν» τυχών αποκλείσεις. Θα δίνουν αναφορά στον επόπτη, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τακτικά τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού ελέγχου και εποπτείας, χωρίς περιστροφές και με απλά λόγια σημαίνει: Κάποιοι εντεταλμένοι από την Ε.Ε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποκαθιστούν και τυπικά την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση μετατρέπεται και τυπικά σε μαριονέτα των πιστωτών. Ο επόπτης και οι σύνδεσμοί του σε κάθε Eλληνικό υπουργείο θα είναι σε τελική ανάλυση αυτοί οι οποίοι θα κυβερνούν. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται τα όσα πρόσφατα είπε ο πρωθυπουργός περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να εξασφαλίσει την έξωθεν «βοήθεια» η Eλληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί πως θα επανεξετάσει την κατεύθυνση των δαπανών που κάνει για τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Ήδη ανακοινώθηκε η διάθεση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 6 Γαλλικών φρεγατών.

Επίσης αναμένεται η αγορά Γερμανικών και όχι ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Ανοιχτή τέλος είναι η διαδικασία για το φιλέτο των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορά στο μαχητικό αεροσκάφος. Οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Γάλλοι) επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προτιμήσει το ευρωπαικό eurofighter έναντι του αμερικανικού ανταγωνισμού…

Συνοψίζοντας, δε θα πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι οι «σωτήρες» μας περικόπτουν δραστικά το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλιστεί χρήμα το οποίο θα διατεθεί στις δικές τους (πολεμικές) βιομηχανίες και για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων παλαιότερων δανείων…

Ολα τα παραπάνω συνεπάγονται τελικά, υψηλότατο πολιτικό κόστος το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση κυβερνητικών παραγόντων, δεν είναι σε θέση να το σηκώσει μόνη της η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής» μέσα στην ερχόμενη Ανοιξη…

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από:
Skakistis's Weblog


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share