22/2/10

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Γιάννης Σαρλάς

Ας ταξιδέψουμε τώρα πίσω στον χρόνο κι ας μεταφερθούμε σε εποχές ηρώων, οι οποίοι πολεμούν σαν Έλληνες σύμφωνα με τον Τσόρτσιλ. Μόνο που τότε, εκείνοι οι αντρειωμένοι, είχαν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες. Ήσαν και αληθινοί ήρωες και γνήσιοι Έλληνες!
Γυρίσαμε στην περίοδο του Τρωικού πολέμου και αντικρίζουμε τον Αίαντα να προσπαθεί να πείσει τον Αχιλλέα να ξεχάσει τον θυμό του και να λύσει την φιλονικία με τον Αγαμέμνονα, επανερχόμενος στην μάχη εναντίον των Τρώων.

Ο Αχιλλέας αφού αρνείται πεισματικά, του απαντά σε ελεύθερη μετάφραση τα εξής:
«Να ξέρεις Αίαντα, πως η οργή μου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν βλέπεις τί μου έκανε αυτός ο άνθρωπος; Δεν φτάνει που με εξύβρισε με τον χειρότερο τρόπο, δεν φτάνει που μου πήρε την Βρισηίδα, δεν φτάνει που πήγαμε να’ ρθούμε στα χέρια...εμ, να με πει και μετανάστη;!!!!!»

Παρακαλώ; O Αγαμέμνονας τον απεκάλεσε «μετανάστη» και αυτό το γεγονός και μόνο απετέλεσε την χειρότερη προσβολή για τον Αχιλλέα. Ρίξτε μια ματιά στην Ιλιάδα, η οποία έπρεπε να είναι το Ευαγγέλιο όλων ημών των Ελλήνων, όπως ακριβώς ήταν και για τον Μ. Αλέξανδρο, στον οποίο στάθηκε οδηγός, προσδίδοντάς του το όραμα για να αποκτήσει το όνομά του εκείνη την υπερκόσμια λάμψη, η οποία ακτινοβολεί, χιλιάδες χρόνια μετά, στα μάτια του τοπικού πληθυσμού, όταν αναφέρονται στον Ισκαντάρ τους! Αυτό ακριβώς διακρίνει τον Αλέξανδρο από όλους τους υπόλοιπους κατακτητές.

Ότι οι λαοί, τους οποίους κατέκτησε τον θεωρούν ακόμη και σήμερα, ως Θεό, προστάτη και κυβερνήτη τους...

Και βεβαίως δεν είναι μόνο ο Όμηρος αλλά το σύνολο των αρχαίων Ελλήνων σοφών, οι οποίοι εκφράζονται περιφρονητικά για τους λαθρομετανάστες της τότε εποχής.

Για να μην σας κουράσω θα αναφερθώ μόνο στον Ισοκράτη, ο οποίος τόσο πολύ έχει διαστρεβλωθεί από τους σημερινούς γραικύλους της θολοκουλτουρας, όπου χωρίς όχι μόνο να τον μελετήσουν, αλλά χωρίς να τον έχουν διαβάσει καν, έχουν απομονώσει μια φράση του δια την...ημετέραν παιδείαν!

Λοιπόν για να τελειώνει η...παραμύθα, θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, μα πιο πολύ στον ίδιο μας τον εαυτό!

Ο Ισοκράτης ήταν ο υπέρμαχος της μεγάλης ιδέας της απελευθέρωσης των Ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας από τον Περσικό ζυγό και έκανε το παν, ούτως ώστε αυτή η ιδεά να λάβει σάρκα και οστά, συντάσσοντας πλήθος επιστολών στον Φίλιππο Β’ τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου για να εκστρατεύσει στην Ασία.

Διαβάστε περισσότερα στο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΝΟΡΟ

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Γιάννη Σαρλά
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share