2/2/10

Χαίρε μπλόκο αμέτρητο !!!

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες που συγκροτούν το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, στη διάρκεια πολύωρης συνάντησής στη Βέροια.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από 15 μπλόκα αφού αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα αιτήματά τους, αξιολόγησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και αποφάσισαν...





... να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αποκλεισμούς μεθοριακών σταθμών και οδικών κόμβων.

Όπως ανέφερε, ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Κιλκίς Γιώργος Τερζής, η αρμόδια υπουργός Κατερίνα Μπατζελή δεν δεσμεύτηκε για τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε, οικονομικά προβλήματα. «Ακόμα και τα περισσότερα θεσμικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αόριστα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης» πρόσθεσε.

Τα μέλη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου, θα εκδώσουν λεπτομερή ανακοίνωση με την οποία θα εξηγούν την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι αγροτών από τα μπλόκα Κιλκίς, Στρυμονικού Σερρών, Εξοχής Δράμας, Ευζώνων και Δοϊράνης Κιλκίς, Κερδυλλίων Σερρών, Χρυσούπολης Καβάλας, Αλαμάνας Φθιώτιδας, Βογατσικού Καστοριάς, Πλατυκάμπου Λάρισας, Ριτσώνας και Κάστρου Βοιωτίας, Έβρου κ.ά.

Που υπάρχουν μπλόκα:

Θεσσαλονίκη: Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

Σέρρες: Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα παραμένει κλειστός σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και δεν θα ανοίξει ούτε για τα φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.Απόφαση να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, πήραν οι αγρότες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του νομού Σερρών. Από αργά το απόγευμα της Δευτέρας παραμένει ανοιχτή η παλιά γέφυρα του Στρυμόνα στο «Λιοντάρι» της Αμφίπολης. Ανοικτή είναι η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης.

Δράμα: Οι αγρότες έχουν κλείσει τον συνοριακό σταθμό της Εξοχής.

Καβάλα: Κλειστός είναι ο κόμβος της Χρυσούπολης.

Έβρος: Τόσο το τελωνείο του Ορμενίου όσο και των Κήπων τα τρακτέρ έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία.

Θεσσαλία: Αποκλεισμένοι από τους αγρότες είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών. Κλειστός ο Τύρναβος έως τις 3 το μεσημέρι.

Χαλκιδική: Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Τρίγλιας.

Κιλκίς: Κλειστός ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης και το τελωνείο των Ευζώνων.

Φλώρινα: Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι αγρότες είναι συγκεντρωμένοι στη διασταύρωση Φιλώτα.

Γρεβενά: Παραμένουν 40 τρακτέρ στον κόμβο της Εγνατίας.

Κοζάνη: Τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Καστοριά: κλειστός είναι ο κόμβος του Βογάτσικου

Βοιωτία: είναι κλειστή η εθνική οδός στο ύψος του Κάστρου, καθώς και οι παρακαμπτήριοι. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Μπράλλου.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας οι αγρότες έχουν αποκλείσει:

-στο ύψος της Αλαμάνας οι αγρότες έχουν διακόψει την κυκλοφορία, τα οχήματα διέρχονται μόνο από μία παρακαμπτήριο.
-στο ύψος της Χαλκίδας στον κόμβο της Ριτσώνας η κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων
-στον παλιό Λεβέντη
-στις Λιβανάτες
-στο 90 χλμ.
-στην Θήβα στο 70 χλμ.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share