Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Γίαννης πίνει, Γιάννης κερνάει και Γιάννης δικάζει...
Θα επαναληφθεί λένε η συνεδρίαση όταν.....
...αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (?) εάν είναι νόμιμη η παρουσία στην εξεταστική βουλευτών και των δυο κομμάτων που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη επιτροπή!
Ολα ξεκίνησαν αμέσως ,μόλις άρχισε η συνεδρίαση με τη Ν.Δ. να ζητεί να μη συμμετάσχουν στις εργασίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής και Αργύρης Λαφαζάνης, καθώς στην προηγούμενη Επιτροπή είχαν καταθέσει ως μάρτυρες και τόνισαν πως το θέμα δεν είναι μόνο νομικό αλλά ηθικό.
Με την άποψη της Ν.Δ. συμφώνησαν ΛΑΟΣ (Θαν. Πλεύρης) και ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Τσούκαλης) ενώ ουδέτερη στάση τήρησε το ΚΚΕ (Αντώνης Σκυλλάκος) δηλώνοντας «λευκό».
Ο Δημήτρης Παπουτσής δήλωσε πως η συμμετοχή του στην Εξεταστική Επιτροπή έχει να κάνει με το γεγονός ότι γνωρίζει σε βάθος το θέμα και βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου και πάντως έθεσε το θέμα της συμμετοχής του σε αυτή στη διάθεση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξουν παρανοήσεις ή αιτιάσεις από τη Ν.Δ. για σκοπιμότητες… «Η ένσταση γίνεται για να εξαιρεθώ, γιατί με τη συμμετοχή μου θα μπορούσα να συμβάλλω στη διερεύνηση του σκανδάλου…», πρόσθεσε.
«Δεν είναι ο πόνος για τη νομιμότητα ή η προσπάθεια να βγάλουμε άκρη στο σκάνδαλο αλλά πρόκειται για προσπάθεια κωλυσιεργίας από την πλευρά της Ν.Δ.» δήλωσε ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Λαφαζάνης, τονίζοντας… «Δεν ζητώ την αυτοεξαίρεση μου αλλά η όποια απόφαση είναι σεβαστή».
Το ΠΑΣΟΚ έκανε ρελάνς και ζήτησε την εξαίρεση του μέλους της Ν.Δ. Νίκου Δένδια με το επιχείρημα ότι ίσως χρειαστεί να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης για να καταθέσει ως προς το πώς χειρίστηκε το θέμα ως μέλος της Κυβέρνησης.
«Να γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία της Βουλής», πρότεινε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου όπως και έγινε δεκτό.
«Υπάρχει ζήτημα κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα φυσικά πρόσωπα αλλά με τους κανόνες που ακολουθούμε για να φτάσουμε στην τελική αλήθεια. Θα ήταν σφάλμα για τα κοινοβουλευτικά μας ήθη να ξεκινήσουμε με σύνθεση που είναι πρόχειρη. Υπάρχει σκοπιμότητα ή προχειρότητα; Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για προχειρότητα…», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...