18/2/10

Τύμπανα Πολέμου στο Αιγαίο - Στήνουν θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι !!!

Σταμάτησαν την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού !!!

Τουρκικά Μαχητικά πέταξαν 750 μ. πάνω από την φ/γ ΑΙΓΑΙΟ ενώ εκτελούσε βολές !!!

Παραλίγο κατάρριψη Τουρκικών F-16 από βολές που εκτελούσε στο Πεδίο Βολής Άνδρου η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ! ....



Τα Τουρκικά αεροσκάφη (δύο ζεύγη F-16) μπήκαν θρασύτατα στο δεσμευμένο Πεδίο Βολής Άνδρου ακριβώς στα ύψη που εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές η φρεγάτα.

Συγκεκριμένα το ένα ζεύγος μπήκε στα 3.000 μέτρα και το άλλο μόλις στα 750 μέτρα δίπλα ακριβώς από το αεροσκάφος που έσερνε το ανεμούριο το οποίο στόχευαν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα της φ/γ ΑΙΓΑΙΟ!


Το ραντάρ του σκάφους εντόπισε τα Τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία βέβαια είχαν αρχικά εντοπιστεί από τα τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά των Τουρκικών αεροσκαφών έσπευσαν Ελληνικά μαχητικά, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Τα Τουρκικά μαχητικά ήταν συνολικά έξι (μπήκαν στις 10:54 και ελήλθαν στις 11:38) και τα τέσσερα από αυτά στις 11:09 εκτέλεσαν απότομη στροφή και βρέθηκαν εντός της εμβέλειας των πυροβόλων της φ/γ ΑΙΓΑΙΟΝ.

Άμεσα δόθηκε εντολή στην φρεγάτα να σταματήσει τις βολές.

Κάποια βλήματα "επεσαν πολύ κοντά" στα τουρκικά αεροσκάφη, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ

Η άσκηση του Πολεμικού ναυτικού σταμάτησε, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα ενώ το ΕΚΑΕ ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή»
, ήρθε σε επαφή με το Εσκί Σεχίρ και διαμαρτυρήθηκε για να εισπράξει την απάντηση ότι:

«Εμείς έχουμε δεσμεύσει την περιοχή Μυκόνου-Ίκαρίας-Φούρνων και δεν έπρεπε να ασκείται στον ίδιο χρόνο το σκάφος σας σε δεσμευμένη για Τουρκικές ασκήσεις περιοχή»!


Το όλο επεισόδιο είναι απόρροια της ΝΟΤΑΜ την οποία η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για ένα ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων, δηλαδή τις ίδιες περιοχές που έχει δεσμεύσει και η ΥΠΑ για ασκήσεις από το Π.Ν. και την Π.Α.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είχε αναφερθεί σχετικά με το από 17/12/2009 δημοσίευμα μας

Αποκάλυψη σοκ ! Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο εντός του πρώτου τριμήνου του 2010 !!!(διαβάστε ΕΔΩ)

οτί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έφθασαν στο σύστημα το πρώτο τρίμηνο του 2010 θα δοκιμαστούν οι Εθνικές αντοχές Ελλάδος και Τουρκίας.

Δείτε σχετικό άρθρο μας στις 03/01/2010

Η Άγκυρα πιέζει για... σύγκρουση ή βασίζεται στην δειλία των πολιτικών; (διαβάστε ΕΔΩ)


Αξίζει να θυμηθούμε και το σχέδιο "Βαριοπούλα" στο οποίο η Άγκυρα θα προκαλούσε κατάρριψη Τουρκικού μαχητικού από Ελληνικά πυρά για να δημιουργηθεί το ψυχολογικό "υπόστρωμα" μεταξύ του Τουρκικού λαού για εισβολή στην Ελλάδα. Αν δεν κατάφερναν να προκαλέσουν κατάρριψη θα το κατέρριπταν οι ίδιοι! (διαβάστε ΕΔΩ)

Τις τελευταίες μέρες άλλωστε υπάρχει ιδιαίτερη ένταση στο Αιγαίο αφού:

Χθές είχαμε 28 Τουρκικά αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς να "αλωνίζουν" στο Αιγαίο ενώ είχαμε δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου.

Το ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα είναι τα αντανακλαστικά της χώρας ;;











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share