21/2/10

Στο τραπέζι του Ελληνοτουρκικού διαλόγου η υφαλοκρηπίδα

Ομιλητικότατοι σε ξένες εφημερίδες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι υπουργοί, ενώ την ίδια στιγμή (άγνωστο γιατί) δεν ανακοινώνεται τίποτε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης

Την έναρξη άτυπων διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, στο άμεσο μέλλον, προανήγγειλε -σε χθεσινή συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung- ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, ο οποίος θα επισκεφθεί, όπως είπε, την Τουρκία, στις αρχές Μαρτίου....

«Μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός μπορεί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό κάνει πιο εύκολο να θίξει κανείς τα φλέγοντα ζητήματα», δήλωσε.

«Παράλληλα, όμως, θέλουμε, σε άτυπες διερευνητικές επαφές, να συζητήσουμε και αυτό που είναι για μας σαν Ελλάδα το φλέγον ζήτημα: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αρχές Μαρτίου μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθώ την Τουρκία, επίσκεψη που θα σημάνει την έναρξη αυτής της διαδικασίας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας είπε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «δεν αντιδρά ιδιαίτερα θετικά» στις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια και «δυστυχώς, δεν βλέπουμε την πρόοδο που θα θέλαμε να δούμε»

Σε αναμονή λοιπόν, να μας πουν και τα νέα....


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share