25/2/10

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ η Πανελλαδική απεργία και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε πως παρουσίασαν το θέμα

Ρεπόρτερ από ολόκληρο τον κόσμο βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τις χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Times δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Το Al Jazeera φιλοξένησε άρθρο με τον τίτλο «Συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την απεργιακή κινητοποίηση στην Ελλάδα», το σχετικό άρθρο του BBC είχε τίτλο....






...«Επεισόδια στην ελληνική απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο λιτότητας».

Μεγαλύτερη έμφαση έδωσαν πολλά απο τα ξένα ΜΜΕ στα επεισόδια που σημειώθηκαν, παρά στη μαζικότητα της κινητοποίησης.

Οι Financial Times από τη μεριά τους είχαν τίτλο «Οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους εναντιώμενοι στο σχέδιο λιτότητας», ενώ το Reuters αναφέρθηκε στις δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω των κινητοποιήσεων.

Κυρίαρχο ρόλο στο άρθρο του Reuters παίζει το σύνθημα που είδαν σε πανό, "Καμιά θυσία, οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν για την κρίση"

Στο ρεπορτάζ του Reuters αναφέρεται ότι ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν μόνο 20.000 !!!

Δείτε πως παρουσίασε το θέμα το CNN

Δείτε εδώ στο SKY NEWS τη διαμαρτυρία του κόσμου !!!

Δείτε εδώ το BBC NEWS


Η συγκρουση ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους νεαρούς, οι οποίοι δεν φαινόταν να ήταν ομάδα των οργανωμένων συνδικάτων που συμμετείχαν στην απεργία, διήρκεσε περίπου μισή ώρα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ρεπόρτερ του CNN δήλωσε ότι είδε σπασμένα παράθυρα και εστιατόρια με σπασμένες καρέκλες.

Στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αναφέρθηκε εκτενώς και το BBC, τονίζοντας ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να αποθύσει μία ομάδα 50 διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πορείας περίπου 25.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.

Το Reuters εκτός από τους λόγους των κινητοποιήσεων και τα προβλήματα που αυτές δημιούργησαν στις συγκοινωνίες και τις δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρει ότι

"η Ελλάδα θεωρείται ο αδύναμος κρίκος στην ευρωζώνη και έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το υπέρογκο εθνικό της χρέος και τα αμφισβητούμενα στατιστικά στοιχεία που κατέθετε τα προηγούμενα χρόνια, αναφορικά με την οικονομική της κατάσταση".

Πρόκειται για τη δεύτερη γενική απεργία μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και συνέπεσε με τον αυξανόμενο «θυμό» προς την Ευρωπαϊκή Ενωση για την απάντηση στην κρίση.



Η απεργία αυτή ήταν η μεγαλύτερη από τότε που η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές για να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα και το χρέος της χώρας.

Ενώ άλλα ξένα ΜΜΕ εκτιμούν ότι δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία που εξήγγειλαν τα συνδικάτα κατά των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share