25/2/10

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Προς: Υφυπουργό Εξωτερικών κ Σπύρο Κουβέλη
Κοιν: Γραφείο ΥΠΕΞ κ Γεωργίου Παπανδρέου

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Παρακολουθούμε άναυδοι εδώ και λίγες ημέρες τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σχετικά με κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ύψους εκατομμυρίων Ευρώ, τα οποία κατευθύνονταν προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις....




Σε πολλούς πολίτες δημιουργείται εύλογα η εντύπωση οτι ΜΚΟ σημαίνει, στην καλύτερη περίπτωση, εξάρτηση από την Κυβέρνηση και στη χειρότερη, ένας φορέας όπου «βολεύονται» -και μάλιστα καλά- κομματικοί φίλοι της εκάστοτε εξουσίας.

Δυσφημίζεται έτσι ένας όρος, τον οποίο τιμούν εκατοντάδες οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βασιζόμενες στην εθελοντική δουλειά και την οικονομική στήριξη των μελών και των υποστηρικτών τους.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, αυτοπροσδιοριζόμενο με βάση το άρθρο 1 του καταστατικού του, ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με νομική μορφή Σωματείου, και μη αποδεχόμενο τον δημόσιο ευτελισμό του όρου ΜΚΟ απευθύνεται σε σας, με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά και ζητάει:

-Να δοθούν στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος των εγγεγραμένων ΜΚΟ στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), καθώς και οι χρηματοδοτήσεις που έλαβαν κατ' έτος και συνολικά από τη σύσταση της Υπηρεσίας.

-Να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη λειτουργία διακομματικής επιτροπής η οποία θα ελέγξει όλες τις περιπτώσεις των επιχορηγήσεων και θα αξιολογήσει ουσιαστικά το έργο των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν.

-Να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τις κραυγαλέες επιχορηγήσεις που αναφέρονται στα δημοσιεύματα -και για άλλες που πιθανά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας- οι οποίες υπαγορεύτηκαν με κομματικά ή ευνοιοκρατικά κριτήρια.

Η καταγγελόμενη επωνύμως ύπαρξη «ιδιοτελών ομάδων και συμμοριών που λυμαίνονται την ΥΔΑΣ» απαιτεί άμεσες ενέργειες και δημοσιότητα.

Με τιμή

Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Πάρις Παπαθεοδώρου Θανάσης Αναπολιτάνος



Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : ΜΑΓΝΗΤΗΣ






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share