14/2/10

Θάλεια Δραγώνα - ΔΙΚΑΤΣΑ με.... υποσημείωση !!!

Η ενδιαφερομένη ΔΕΝ διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Αναγνώστη

Επειδή είμαι και εγώ παθών, θύμα της "δυσκαμψίας" του ΔΙΚΑΤΣΑ που δεν μου αναγνώρισε βασικό πτυχίο από αναγνωρισμένο(!) εκπαιδευτικό ίδρυμα της αλλοδαπής....




...αναγκάζοντάς με εν καιρώ να (ξανα)ξενιτευτώ, εύλογα -νομίζω- αναρωτιέμαι πώς "τα κατάφερε" η εν λόγω "κυρία".


Η απάντηση νομίζω είναι γνωστή, περιττεύει να "τρώω" τον χρόνο σας για κάτι που είναι κοινό μυστικό.

Όμως, θέλω να σας επισημάνω κάτι που ίσως αποτελεί το κλειδί του μυστικού της "ανέλιξης" της Δραγώνα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα (και όχι μόνον).

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο "αναγνώρισε" το Διδακτορικό της από το University of Aston, αναφέρεται ο Μανόλης (με όμικρον) Παπαθωμόπουλος.

Μιά μικρή έρευνα πάνω στο όνομα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον γνωστό Φιλόλογο - Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Μανόλης Παπαθωμόπουλος, ήταν ένας από τους "έμπιστους" του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ένας απ' αυτούς που συνέταξαν στις 2 Σεπτεμβρίου 1974, μαζί με τον Ανδρέα, στο σπίτι του στο Καστρί, την τελική διακήρυξη της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Οι άλλοι δύο ήταν ο Γ. Ζαφειρόπουλος, βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ και ο Δ. Βασιλειάδης. Όλοι τους δε είναι ιδρυτικά μέλη του "γνωστού" ΠΑΚ.

Επίσης σημαντικό είναι το ότι ενώ η Δραγώνα απέκτησε το πτυχίο της στις 26-4-1984, καταθέτει τα δικαιολογητικά της στο ΔΙΚΑΤΣΑ ένα και πλέον χρόνο αργότερα, δηλ. στις 24-9-1985, ενώ η επιτροπή συνεδρίασε και "αναγνώρισε" το Διδακτορικό της στις 24-1-1986. Το αναφέρω αυτό διότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε (αλλά και το πώς) έγινε πρόεδρος ο Παπαθωμόπουλος στην επιτροπή του ΔΙΚΑΤΣΑ. Είναι προφανές ότι η παρουσία του Παπαθωμόπουλου -ως Πρόεδρου μάλιστα- στην επιτροπή μόνον τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Μάλιστα η υπόθεσή της διεκπεραιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα "ΔΙΚΑΤΣΑϊκά" δεδομένα.

Να φανταστείτε ότι εγώ -για να πάρω το... ΟΧΙ- περίμενα περίπου 2 χρόνια η δε υπόθεσή μου εκκρεμεί από το 1993, και μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχω λάβει επίσημη απάντηση για την τύχη της αίτησής μου. Τα όποια σχόλια είναι περιττά.

Τώρα, για να προσληφθεί στο Πανεπιστήμιο κάποιος εκείνα τα χρόνια μας λένε ότι δεν απαιτείτο βασικός τίτλος σπουδών (ολίγον εξωφρενικό δεν νομίζετε;), αλλά μόνο Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό.

Σαν να μας λένε ότι ένας γιατρός προσελήφθη σε νοσοκομείο με μόνο κριτήριο το πτυχίο της εξειδίκευσής του, χωρίς δηλαδή απόδειξη ότι έχει φοιτήσει στα βασικά έτη της Ιατρικής Σχολής. Προφανώς η Δραγώνα είναι ένα "φαινόμενο" μάθησης. Πάντως η "κρίση" και πρόσληψή της έγινε από επιτροπή του ιδρύματος. Πόσο διαφανείς ήσαν οι διαδικασίες αποτελεί θέμα προς έρευνα.

Περιέργως όμως, η Δραγώνα αρχίζει την "καριέρα" της στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Ιωαννίνων) με τον "κύριο" που την "έκρινε" στο ΔΙΚΑΤΣΑ δηλ. τον Παπαθωμόπουλο. Δεν θα εκπλαγώ διόλου αν, εκείνη την περίοδο, ο πρώην "σύντροφος" του "Αντρέα" στο ΠΑΚ, όλως τυχαίως μετείχε, ίσως και ως επικεφαλής της επιτροπής που έκρινε την "επάρκειά" της, κατά συνέπεια δε εισηγήθηκε την πρόσληψή της Δραγώνα ως καθηγητρίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Επίσης, πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Δραγώνα, ενώ σήμερα "είναι μαζί" (συζεί, παντρεμένη, κανείς δεν γνωρίζει) με τον Νίκο Μουζέλη, (γνωστό κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ), εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το όνομα του (πρώην συζύγου της), Γιώργου Δραγώνα, ο οποίος ήταν συμμαθητής του Γ. Παπανδρέου (με τον οποίο και διατηρεί στενές σχέσεις) στο Κολέγιο (αμφότεροι μέλη της περίφημης "Τάξης του 1971").

Μάλιστα ο "πολυ
μήχανος" εκδότης Γιώργος Δραγώνας, είναι σήμερα πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.

Ρίξτε μιά ματιά στο βιογραφικό του και θα καταλάβετε.

Προφανώς η εναλλασσόμενη "γαλαζο-πράσινη" διαπλοκή δεν χρειάζεται το δαιμόνιο του Sherlock Holmes για να αποκαλυφθεί.

Και, έτσι, "για να δέσει το γλυκό" μιά απλή έρευνα στο google θα σας εντυπωσιάσει με τα "διαπιστευτήρια" του (νυν) ετέρου ημίσεως της Δραγώνα, ο οποίος -τελείως συμπτωματικά- είναι κολλητός του απίθανου αυτού πρωθυπουργού που το βράδυ των Ιμίων αντί να υπερασπίσει την Ελλάδα προτίμησε να ευχαριστήσει τον... Clinton.

Τώρα, η πορεία του Παπαθωμόπουλου είναι γνωστή, το διαδίκτυο είναι γεμάτο με το όνομά του. Είναι "σάρκα εκ σαρκός" του ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο και η Δραγώνα μόνο που ως ολίγον νεότερη (είναι σχεδόν συνομήλικη του ΓΑΠ του νεοτέρου, λίγο μικρότερη) προφανώς δεν εμφορείται από την ρήσιν του Ανδρέα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" παρότι βρήκε όλες τις πόρτες διάπλατα ορθάνοιχτες με αποτέλεσμα, τόσα χρόνια να μην έχει παράξει έργο προς όφελος της Ελλάδος ενώ εξακολουθεί και σιτίζεται πλουσιοπάροχα από εμάς τους Έλληνες και το υστέρημά μας.

Συμπέρασμα: Όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" δεν είναι τίποτε άλλο από έναν συρφετό ημιμαθών, τεμπέληδων, ανθελλήνων, πρώην κομμουνιστών και νυν εθνομηδενιστών οι οποίοι έκαναν την ιδεολογία επάγγελμα και αφού εξοβέλισαν τον υγιή εθνικό πατριωτισμό ως ιδεοληψία, κατάφεραν, κάνοντας αρκετές μεταξύ τους... "αλλαξοκωλιές" να μας καθήσουν στον σβέρκο ως καταξιωμένοι πατριώτες, επιστήμονες και πολιτικοί. Προφανώς δε, από κει που είναι τώρα, ΔΕΝ πρόκειται να τους κουνήσει ούτε ο... Εγκέλαδος.

Τα σχόλια δικά σας.

Αν όντως οι συλλογισμοί μου είναι σωστοί τότε με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι αν δεν καεί η ρίζα της ευνοιοκρατίας και της διαφθοράς, στην Ελλάδα ΔΕΝ πρόκειται να δούμε προκοπή, αντιθέτως θα βαδίζουμε νομοτελειακά προς την (αυτο)καταστροφή μας.

Ευχαριστώ!

Ένας "μα@άκας" Έλληνας που ψήφισε ΠΑΣΟΚ το 1981.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share