8/2/10

Αλλάζουν τα δεδομένα σε αποδείξεις - φορολογία (Δείτε το βίντεο)

Έξτρα Χαράτσι 10% σε όσους δεν μαζέψουν τις απαιτούμενες αποδείξεις !!!

Το οικονομικό επιτελείο, "κλείδωσε" τελικά τη φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 40% για εισόδημα απο 60.000 ευρώ.

Ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα ο φορολογούμενος θα πρέπει να "πιάσει" το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ με αποδείξεις ύψους 20% του εισοδήματος που δηλώνει....





Δηλαδή....Όλοι οι φορολογούμενοι θα ξεκινούν με αφορολόγητο 6.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο θα "χτίζεται" με αποδείξεις μέχρι να φτάσει στα 12.000 ευρω.

Ανάλογα το δηλωθέν εισόδημα η εφορία θα ζητάει και ανάλογο ποσό αποδείξεων.


'Οποιος δεν εξασφαλίζει τις απαιτούμενες αποδείξεις για να φτάσει το αφορολόγητο, θα φορολογείται εξτρά με συντελεστή 10% για το ποσό που απομένει μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 12.000 ευρώ.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρω και έχει μαζέψει αποδείξεις 3.000 ευρώ (αντί για 4.000 ευρώ που θα έπρεπε) θα πληρώσει φόρο 10% για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του ύψους των αποδείξεων που θα έπερεπε να έχει συγκεντρώσει και αυτών που τελικά έχει στην κατοχή του.

Όσοι συγκεντρώσουν περισσότερες αποδείξεις από όσες χρειάζονται, το επιπλέον ποσό θα πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή 8% και θα αφαιρείται (αρχικά) απο τον συνολικό φόρο που αντιστοιχεί στο εισόδημά τους...

Γιατί αρχικά ;;;;

Εκείνο που δεν σας έχουν πει βέβαια και ούτε θα σας πουν είναι οτι μετά την αρχική χαρά (του συντελεστή 8% ) θα έρχεται και η μαύρη λύπη , διότι με τη διασταύρωση εισοδημάτων και εξόδων του ΤΑΧIS ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα βγαίνει φοροφυγάς και κλέφτης !!!

Αυτό που επίσης θα φέρει επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά είναι η κατάργηση σημαντικου αριθμού φοροαπαλλαγών, όπως τα ασφάλιστρα ζωής.

Υπάρχει εισήγηση στον υπουργό οικονομικών αυτές οι φοροαπαλλαγές να καταργηθούν και οι αποδείξεις που παίρνουν γι' αυτές οι φορολογούμενοι να συναθροίζονται με όλες τις υπόλοιπες.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share