23/2/10

Οι Τούρκοι επεκτείνουν τον εναέριο χώρο τους απειλώντας και τα αεροσκάφη της Frontex - Νέες Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα !

Με μπαράζ εκπομπών (συνολικά 79 εκπομπές) από τον σταθμό ραντάρ του Τσανάκαλε προειδοποίησαν λιθουανικό ελικόπτερο της FRONTEX που πετούσε εντός του ΕΕΧ στον άξονα Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου ότι πρέπει να απομακρυνθεί γιατί πλησιάζει στον τουρκικό εναέριο χώρο!Μία νέα τακτική εκφοβισμού και αναχαιτίσεων των εναέριων μέσων της FRONTEX έχει αρχίσει και εφαρμόζει η Άγκυρα:

Προειδοποιούν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης νααπομακρυνθούν πριν καν αυτά φτάσουν στην όριο γραμμή! Κατ’αυτό τον τρόπο «επεκτείνουν» ψυχολογικά τον εναέριο χώρο τους κατά 500-2000 μέτρα εντός του ελληνικού εναέριου χώρου!


Πρόκειται για εντελώς παράνομη ενέργεια ή για την ακρίβεια άλλη μία παράνομη ενέργεια της ΄Αγκυρας στο Αιγαίο.

Απαγορεύεται να απευθύνονται τέτοιου είδους μηνύματα από ένα κράτος προς εναέρια μέσα που κινούνται στον εναέριο χώρο ενός άλλου κράτους.


Εδώ δεν έχουμε ούτε καν FIR, έχουμε ΕΕΧ και μάλιστα με την πιο στενή του έννοια: Επάνω από χερσαία σύνορα!

Η σημερινή προειδοποίηση δεν ήταν πρώτη:

Είχε συμβεί άλλη μία την προηγούμενη εβδομάδα. Το αεροσκάφος είχε παρενοχλήθηκε από τις 23:52 μέχρι τις 00:19 και επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη στις 01:12.

Οκτώ παραβιάσεις του ΕΕΧ στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σήμερα !!!

Δύο σχηματισμοί από 16 αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποίησε σήμερα δύο παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και οκτώ παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Από τα 16 αεροσκάφη τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, ενώ όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share