24/2/10

Το Ελληνικό FOCUS απαντά σχετικά με το δημοσίευμα του Γερμανικού

Η Eλληνική έκδοση του περιοδικού Focus ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ για την προσβλητική ανθελληνική «σάτιρα» του γερμανικού Focus!

Αγαπητοί αναγνώστες, διευκρινίζουμε ότι η ελληνική έκδοση του περιοδικού Focus
ουδεμία σχέση έχει με το γερμανικό Focus. Εκείνο είναι ένα πολιτικό-ειδησεογραφικό περιοδικό και ανήκει σε άλλη κατηγορία εντύπων.Το αντίστοιχο με εμάς γερμανικό περιοδικό τιτλοφορείται P.M. Το ελληνικό Focus σαφώς και έχει αγαστή συνεργασία με όλα τα περιοδικά Focus του κόσμου...

...εκτός από το γερμανικό που δεν ανήκει στη διεθνή οικογένειά μας και το οποίο στο καινούριο τεύχος του προέβη σε μια κατάπτυστη ενέργεια εναντίον της χώρας μας.

Κυκλοφόρησε με τίτλο «Aπατεώνες στην Ευρω-οικογένεια», φιλοξενώντας ως εικονογράφηση την Αφροδίτη της Μήλου, ντυμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία, να κάνει μια άσεμνη χειρονομία με το χέρι της.

Απαράδεκτη συμπεριφορά… βαρβάρων! Γιατί και το εθνικό μας σύμβολο είναι ιερό και η Αφροδίτη λατρευόταν ως ολύμπια θεά στην αρχαία Ελλάδα, εκπροσωπώντας ως εικόνα το διαχρονικό πολιτισμό μας. Η όποια διάθεση σάτιρας έχει και τα όριά της.

Η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το κατά πόσο είναι προσεκτικός και σέβεται ό,τι ο άλλος έχει ιερό, έστω και αν για τον ίδιον δε σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση σχετικά με το σεβασμό της ιστορίας μας και προβληματισμός εκ μέρους όλων μας για το γεγονός ότι παραχωρήσαμε οικιοθελώς το δικαίωμα σε ανάλγητους να μας λοιδορούν.

Χρήστος Τσανάκας

Διευθυντής περιοδικού Focus


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ αναφορικά με το θέμα


Οι Απατεώνες της Ευρώ-οικογένειας by Focus


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share