2/2/10

Πρεμιέρα σήμερα για την Siemens αλλά χωρίς κάμερες στη Βουλή

Σήμερα το απόγευμα ξεκινά με τα διαδικαστικά, η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.

Τους επηρεάζουν όμως λέει αρνητικά οι κάμερες και έτσι θα προβληθούν μόνο κάποια αποσπάσματα διότι όπως ισχυρίζονται οι βουλευτές μας...




...όταν υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργία το κλίμα μετατρέπετε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας.

Την πρόθεση του να καταθέσει εφ' όλης της ύλης φέρεται να έχει εκφράσει ο Κων.Μητσοτάκης, ενώ ενώπιον της Εξεταστικής πιθανολογείται ότι θα βρεθεί και ο Κ.Καραμανλής αν τελικά δεν τους στείλει κανένα υπόμνημα (να μην τον ενοχλούν) μετά το ζήτημα με την ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μ.Χριστοφοράκο.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” συνεργάτες του Μητσοτάκη έλεγαν πως ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται αποφασισμένος, εφόσον προσκληθεί, να παραστεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης με την κίνηση αυτή ουσιαστικά προκαλεί την κλήτευσή του. Το κάνει γιατί επιθυμεί να πάει στη Βουλή και να μιλήσει «για όλους και για όλα» και ετοιμάζεται κατά τους συνομιλητές του να «αποκαλύψει» νέα στοιχεία.

Επιθυμεί να επαναλάβει το πώς έπεσε κυβέρνησή του το 1993 και δείχνει διατεθειμένος να υπερασπιστεί την πολιτική τιμή της οικογένειάς του, του ιδίου και των παιδιών του, της Ντ.Μπακογιάννη και του Κυρ.Μητσοτάκη.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ο Μητσοτάκης επί της ουσίας απειλεί τον Σαμαρά και του στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να πλήξει τη Ρηγίλλης και να θρυμματίσει την εικόνα της ΝΔ, ξύνοντας πληγές από το παρελθόν. Στόχος του να αναγκάσει τον πρόεδρο της ΝΔ να ανοίξει πολιτική ομπρέλα στην Ντ.Μπακογιάννη και στον Κυρ.Μητσοτάκη, αν επιχειρηθεί η πολιτική τους αποδυνάμωση με διάφορες καταγγελίες, με αντάλλαγμα τη σιωπή του ιδίου.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share