25/3/10

Ο Παλαιών Δραχμών Γερμανός πλησιάζει.... 25η Μαρτίου 2010

H επέτειος της Εθνικής Ανεξαρτησίας ημερομηνία «ορόσημο» συνδέεται με την ταπείνωση της χώρας σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες.

Το διπλωματικό παζάρι των Βρυξελλών μόνο με τη διάσωση της χώρας δεν έχει να κάνει... Ένα παζάρι για το ποίοι θα αποκομίσουν περισσότερα οφέλη από της επόμενες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Όλα δείχνουν πως η Γερμανία και Γαλλία φαίνεται πως κατέληξαν ήδη...


...σε μια συμφωνία για "παροχή βοήθειας" μέσω όμως της άμεσης και ενεργούς συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!

Πρακτικά ζούμε την «Ώρα Μηδέν» της μεταπολεμικής Ελλάδας

Μία διακριβωμένη συνολική χρεοκοπία του συστήματος, δηλαδή της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που κυβερνούσε την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα , ένα διαρκές πολιτοκοοικονομικό έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας .

Τώρα ποιούς ακριβώς απειλούσε ο Παπανδρέου όταν έκανε λόγο για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Τσάμπα η αεροπορική διακυβέρνηση που έκανε τόσους μήνες.

Τι όμως σημαίνει πραγματικά η "παροχή βοήθειας" μέσω της άμεσης και ενεργούς συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ;;;

Είναι κάτι σαν το Kalo Kouragio.....

Nέοι σκληρότεροι όροι δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ανώτερος αξιωματούχος της Γερμανίας παρουσίασε λεπτομερώς τους όρους του Βερολίνου για οποιονδήποτε μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που αρχίζει σήμερα:

* Η Ελλάδα θα πρέπει να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στις πιστωτικές αγορές,
* Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να συμβάλει σε οποιαδήποτε διάσωση,
* Τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να συμφωνήσουν για τη διαπραγμάτευση “επιπρόσθετων εργαλείων” για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, πέραν των σημερινών κανόνων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την αύξηση των χρεών και των ελλειμμάτων της Αθήνας, τα οποία προκάλεσαν κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη.

Έτσι η φόρμουλα που αναζητείται θα γέρνει προς τις γερμανικές επιθυμίες, μαζί με τη Γερμανία συνοδοιπορούν και οι Ολλανδοί ως γνήσιος "δορυφόρος" της Γερμανίας.

Το Παρίσι απέρριπτε μέχρι σήμερα έναν ρόλο του ΔΝΤ μέσα στην οικογένεια του ευρώ, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι η Γαλλία έχει αρχίσει να υποχωρεί στις πιέσεις της Γερμανίας

Την ίδια στιγμή και οι ηγέτες του Γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού που συναντήθηκαν στο Βερολίνο εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στην σκληρή στάση της Μέρκελ προς την Ελλάδα.

Tι σημαίνουν όλα αυτά ;;;

Eπειδή δεν γίνεται να υποτιμηθεί το ευρώ θα υποτιμηθεί το....
Ελληνικό ευρώ !!!

Απομονώνεται δηλαδή η υποβάθμιση στα σύνορα της Ελλάδος

Ευρω-υποτίμηση σημαίνει: Λιγότερες αποδοχές προσφέροντας ακόμη περισσότερα ο κάθε φορολογούμενος στο κράτος.

Δεν θέλουν να πτωχεύσουμε... ΕΠΙΣΗΜΩΣ

Αν βέβαια , οι Βρυξελλές αποφασίσουν τελικά να συνδέσουν την ημερομηνία «ορόσημο» 25η Μαρτίου με το ευρώ-κανόνι και δεν το παρατείνουν για αργότερα..

Πιθανό σενάριο είναι να "σκάσει" και το κανόνι της...
"ευρω-δραχμής" αρχικά ώς όρος δημοσιονομικής πειθαρχίας


Είναι κάτι σαν αλλαγή νομίσματος από ευρώ σε "Ελληνικό ευρώ".

Θέσπιση ισοτιμίας δηλαδή στο "Ελληνικό ευρώ", με υποχρεωτική αναγραφή σε αγαθά και αξίες και των δυο τιμών.

Είναι γεγονός πως κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει το Ελληνικό χρέος αφιλοκερδώς , και τα σενάρια σωτηρίας , ανήκουν αποκλειστικά στη σφαίρα της προπαγάνδας για να προετοιμάσουν το Ελληνικό λαό για τα χειρότερα με τη δικαιολογία του μονόδρομου πρός τη... δήθεν "σωτηρία"

Διαβάστε επίσης:

Tι πραγματικά συμβαίνει με το ευρώ - Μια πληροφορία που έχει κρατηθεί στο σκοτάδι


Φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου θα συμπέσει με την προσφυγή στο ΔΝΤ;

Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί Off Shore εταιρεία



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share