3/3/10

Η Ελλάδα στενάζει υπό τη διαφθορά - Έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα

Αυτός είναι ο τίτλος στο νέο δημοσίευμα του Γερμανικού WELT που σίγουρα δεν απέχει καθόλου από την Ελληνική πραγματικότητα , αφού το άρθρο του επικεντρώνετε κυρίως στις τρομακτικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η διαφθορά στη χώρα μας.

Το παρακάτω άρθρο που σας παραθέτουμε....




...αποτελεί ακριβές αντίγραφο του μεταφραστή της google και οι όποιες ασυμβατότητες σε λέξεις ή προτάσεις οφείλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική μετάφραση του απο τα Γερμανικά στα Ελληνικά .



Μελέτη για τη διαφάνεια
Griechenland ächzt auch unter der Korruption

Ελλάδα στενάζουν υπό τη διαφθορά


Από Florian Hassel

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο πρόβλημα του χρέους, η διαφθορά εξαπλώνεται περαιτέρω.
Εάν πρέπει να εκδώσει την άδεια, οικοδομικές άδειες και τους φορολογικούς ελέγχους - το χρόνο, κάθε πολίτης πληρώνει κατά μέσο όρο 1355 ευρώ δωροδοκήσει. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η οποία είναι στην πραγματικότητα μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, παρά την οικονομική κρίση στο έλεος της διαφθοράς. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη μελέτη από την Transparency International (TI) η Ελλάδα για το έτος 2009, η οποία είναι παρούσα WELT ONLINE. . Η έκθεση της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο καταπολέμηση της διαφθοράς, σύμφωνα με την Ελλάδα τελευταία χρόνια καταβλήθηκαν κατά μέσο όρο 1.355 ευρώ, χρήματα δωροδοκίας όταν εκδίδει επιτάχυνση αξιωματικός κυκλοφορίας του οχήματος ή να αγοράσετε μια οικοδομική άδεια, απορροφάται πιο γρήγορα σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή την επιθυμία να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου. 2008 η μέση δωροδοκήσει ήταν 1374 ευρώ.

Στον ιδιωτικό τομέα - όπως οι δικηγόροι, γιατροί ή οι τράπεζες - τριαντάφυλλο, η μέση δωροδοκήσει ακόμη σημαντικά. Εδώ είναι 2009 Έλληνες πληρώνουν κατά μέσο όρο Fakelaki Euro 1671: δωροδοκήσει, το οποίο παραδίδεται συνήθως σε ένα φάκελο κάτω από το τραπέζι. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 1575 ευρώ. Η έρευνα αυτή βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η δημόσια γνώμη Τεύχος Έρευνα για λογαριασμό της ΤΙ από 6122 ενηλίκων Ελλήνων. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν 13,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σε αυτές μια μίζα όφειλε.

Διεθνής Διαφάνεια υπολογίζει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά πληρώνουν 2009 συνολικά δωροδοκία 787 εκατομμύρια ευρώ: 462 εκατ. ευρώ των δημοσίων υπαλλήλων, 325 εκατ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Το άθροισμα των δωροδοκιών ότι θα έχουν αυξηθεί κατά μόλις δύο χρόνια και ήταν πάνω από 23 τοις εκατό: 2007, ανακριτές της διαφθοράς που υπολογίζονται συνολικά δωροδοκία των 639 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αριθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν βέβαια μόνο ένα μικρό μέρος της διαφθοράς στην Ελλάδα. Με κανένα τρόπο δεν είναι κάθε εναγόμενο να πληρώσει για ένα - παράνομη στην Ελλάδα - δωροδοκίες. Επιπλέον, να αναφερθεί "εμείς πληρώνουμε μόνο το λεγόμενο διαφθοράς μικρής κλίμακας - ότι είναι, δωροδοκίες για τους δημοσίους υπαλλήλους και ιδιώτες στον ιδιωτικό τομέα", δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδα, Κωνσταντίνος Μπακούρης, WELT ONLINE.

"Η πραγματικά μεγάλη διαφθορά στην κυβέρνηση και εταιρικό επίπεδο, πώς για το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens, δεν είχαμε ακόμη καταγραφεί. Ωστόσο, είναι ευρέως διαδεδομένη. "

Δείτε εδώ το αρχικό δημοσίευμα WELT ONLINE

Δείτε εδώ την ηλεκτρονική του μετάφραση









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share