5/3/10

Οι "δράκοι" έφεραν μήνυμα , ονομάζετε... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο !

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι "δράκοι" στην πρόσκληση της κυβέρνησης για νέο ομολογιακό "αίμα" , μαζεύτηκαν πολλοί...

Αυτή τη φορά όμως μας έφεραν και το μήνυμα , το μήνυμα των αφεντικών, οι δράκοι έκλεισαν πονηρά το μάτι σήμερα στην κυβέρνηση μετά την παταγώδη αποτυχία μείωσης του spread και των επιτοκίων δανεισμού παρά τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα που ελήφθησαν...



Ο Σαρκοζί μετά την δημοσιευμένη στον Γερμανικό τύπο της Γερμανικής απάντησης μοιάζει να επιχειρεί μία προσπάθεια να κρατήσει απ’ότι φαίνεται την Ελλάδα εντός του Ευρωπαϊκού συστήματος και εξ αυτού το αιφνιδιαστικό ραντεβού της Κυριακής στο οποίο θα συζητηθούν οι προσπάθειες που κάνει ήδη.

Στην κυβέρνηση είναι σοκαρισμένοι από την αρνητική αντίδραση των δράκων (αγορών) στα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν πιστεύοντας πως η καλή διαγωγή της κυβέρνησης θα επιφέρει πραγματική στήριξη.

Ο πανάκριβος ομολογιακός δανεισμός που έκλεισε χθές με το spread βάσης στις 301 μονάδες ήδη διέψευσαν αυτά που έλεγε μόλις προχθές ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν όψει της λήψης των μέτρων:

«Αν δεν πάρουμε αυτά τα μέτρα θα δανειζόμαστε για το ίδιο ποσό με επιβάρυνση 750 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την Γερμανία».


Καί τα μέτρα πήρε και δανείστηκε με 700 εκατ. ευρώ επιβάρυνση!

Τώρα οι αποφάσεις αυτές έχουν ληφθεί και φαίνεται ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως παράδειγμα για επίδειξη σκληρότητας στην οικονομική πολιτική.

Το ραντεβού με την Α.Μέρκελ δεν αναμένεται να φέρει τίποτα το θετικό και οι όποιες ελπίδες εναποτίθενται στον Ν.Σαρκοζί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι πιθανότητες να «συνεργαστούμε» με το ΔΝΤ είναι περισσότερες από το να παραμείνουμε εντός ευρωπαϊκών δομών.

Μήπως τελικά είχαμε απόλυτο δίκιο στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ όταν λέγαμε πως οι "δράκοι" παίζουν το παιχνίδι τον ισχυρών και στο τέλος όλοι θα μας παρατήσουν;

Mήπως η Γερμανία έπεξε καλά το παιχνίδι της και θέλει το ευρώ φθηνότερο σε σχέση με το δολάριο;

Σε ότι αφορά την συνάντηση στις 9 Μαρτίου με τον Μπάρακ Ομπάμα, εδώ η οικονομία δεν έχει δεσπόζουσα θέση.

Οι ΗΠΑ έχουν πολύ συγκεκριμένη ατζέντα που λέει «Κλείστε την διαμάχη με την Τουρκία (σ.σ. σε βάρος μας φυσικά), στείλτε στρατό στο Αφγανιστάν». Και κατά δεύτερο λόγο θα πιέσουν για εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε ότι αφορά την οικονομία θα εκφράσουν την «Αμέριστη συμπαράστασή τους» και μέχρι εκεί.

Επί της ουσίας τα εισπρακτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έχουν σχεδόν τον ίδιο (!) θετικό και αρνητικό αντίκτυπο: Θεωρείται βέβαιο ότι θα καταρρεύσει η κατανάλωση και συνεπώς και τα έσοδα, οπότε και είμαστε μία από τα ίδια. Εξ ου και η αντίδραση των διεθνών αγορών.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share