9/3/10

Παπανδρέου και Χίλαρι , τελικά μόνο για το πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας δε μίλησαν !

To χαράτσωμα του Ελληνικού λαού από την κυβέρνηση Παπανδρέου έγινε δεκτό με θερμά λόγια και από τις ΗΠΑ.

Όταν ρώτησαν τη Χίλαρι Κλίντον για βοήθεια στην Ελλάδα, εκείνη μόνο για στρατιωτική βοήθεια έκανε λόγο, αφού ανέφερε ότι η Ελλάδα δουλεύει για τη σταθερότητα στην περιοχή και έχει δείξει τη βοήθεια της προς τις ΗΠΑ με τον να έχει στείλει στρατιώτες στο Κόσοβο και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη....




Ο Παπανδρέου στις δηλώσεις του πρώτα μίλησε για τις εκλογές στο Ιρακ, μετά για την Ελληνική οικονομία, μετά για τα Σκόπια, μετά για την Τουρκία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και μετά για το κυπριακό, όπου και υπογράμμισε την πλήρη σύμπνοια με το Δ. Χριστόφια, πρόεδρο της Κύπρου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανέφερε ότι σύντομα θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, με στόχο την πρόοδο των διμερών σχέσεων. "Πρώην άσπονδοι φίλοι, μπορούν να είναι εταίροι".

Δημοσιογράφος που ρώτησε τη Χίλαρι Κλίντον γιατί είναι σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα , η Κλίντον ανέφερε ότι η Ελλάδα δουλεύει για τη σταθερότητα στην περιοχή και έχει δείξει τη βοήθεια της προς τις ΗΠΑ με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσοβο και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

H Eλληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο που μόνο επιδείνωση των όρων δανεισμού επιφέρουν , αφού τα μέτρα που λαμβάνονται καθ' υπαγόρευση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο καθιστούν την όποια βοήθεια λιγότερο αναγκαία αλλά και υποσκάπτουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ο Παπανδρέου επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν επίλυσης.

«Πιστεύω ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα βρούμε ένα συμβολισμό της προσέγγισής μας που έχει αρχίσει πριν από μερικά χρόνια. Να μπορέσουμε να εργαστούμε από κοινού ώστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε καλοί εταίροι»
, είπε.

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την ειρήνη και αφού συνεχάρη την Ελληνική κυβέρνηση , τόνισε πως η Αθήνα θα κάνει ότι μπορεί για να μπουν και άλλες χώρες των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ.

Υπονοώντας βέβαια τα Σκόπια...






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share