16/3/10

Ξέφραγο αμπέλι τα Ελληνικά χωρικά ύδατα - Τουρκική "λίμνη" το Αιγαίο !

Ανενόχλητο το Τουρκικό πολεμικό ναυτικό βολτάρει πάνοπλο γύρω από τα Ελληνικά νησιά!

Από τον δίαυλο Σουνίου-Κέας, εντός των Ελληνικών χωρικών έκανε "κρουαζιέρα" πάνοπλη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας χθες 15/3/2010 σε μία ακόμη επιχείρηση προβολής ισχύος ή "επίδειξη σημαίας", όπως λέγεται στη ναυτική ορολογία...



Είναι η πέμπτη φορά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα που γίνεται αυτή η κίνηση από σκάφη του τουρκικού στόλου. Είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο σκάφος στην πορεία του περνάει μέσα από τα Ελληνικά νησιά επιδεικνύοντας την Τουρκική υπεροχή στο Αιγαίο.

Τουρκική κορβέτα πέρασε ανενόχλητη από το στενό του Καφηρέα μετά από πορεία στα δυτικά παράλια της Αττικής συνέχισε με διέλευση από τον δίαυλο Σουνίου-Κέας, σε επιχείρηση προβολής ισχύος ή "επίδειξη σημαίας", όπως λέγεται στη ναυτική ορολογία.

Πρόκειται για κλασική πρόκληση, αφού το σκάφος συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση (UNFIL) στην Α.Μεσόγειο και κατευθυνόταν προς τον ναύσταθμο της Σμύρνης, όπου είναι η βάση των σκαφών της κλάσης. Μπήκε στον ναύσταθμο του Aksaz και βγαίνοντας, αντί να κατευθυνθεί βόρεια κατευθύνθηκε δυτικά σε Ελληνικά νερά.

Το θέμα είναι κατά πόσον ισχύει πλέον ο κανόνας της "αβλαβούς διέλευσης" όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση : Είναι δυνατόν να δεχόμαστε αβλαβή διέλευση όταν έχουμε πορεία από το Αksaz προς την Σμύρνη (δηλαδή δύο κόλπους βορειότερα) και να χαράζει πορεία μέσω Σερίφου και απ'ότι φαίνεται μέσω Σουνίου, Τζιάς, Κερατέας κλπ;

Πρόκειται για την TCG Bozcaada (F-500), πρώην Commandant de Pimodan, κλάσης D'Estienne d'Orves A69, δηλαδή είναι μία από τις έξι μεταχειρισμένες κορβέτες που παρέλαβε από την Γαλλία το τουρκικό Ναυτικό. Δείχνει να ακολουθεί την πορεία της φρεγάτας η F490 Gaziantep (πρώην USS Clifton Sprague) που πριν δύο εβδομάδες είχε φτάσει μέχρι το Σούνιο

Η TCG Bozcaada είναι αδελφό σκάφος της TCG Bodrum (F-501) που τον Αύγουστο είχε αφήσει ενθύμιο το θόλο του σόναρ στην βυθό έξω από το Καστελλόριζο.

Αξίζει να τονιστεί πως η Τουρκική φρεγάτα ήταν οπλισμένη με τέσσερα βλήματα επιφανείας-επιφανείας MM40 Exoset.

Η Τουρκική "πολιορκία" δεν σταματά εκεί αφού χθες 15/3 είχαμε και αεροπορικές "μαγκιές" στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο με δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις από 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε δύο σχηματισμούς, τα οκτώ οπλισμένα.



Διαβάστε επίσης :
Οι Τούρκοι έφθασαν με πολεμική φρεγάτα μέχρι το Σούνιο !





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share