21/3/10

Οι Τούρκοι εγκλωβίζουν ξανά ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος - Υπέρπτηση Τουρκικών μαχητικών επάνω από το Φαρμακονήσι

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο , πιέζει η Άγκυρα για θερμό επεισόδιο εκμεταλλευόμενη τη μόνιμη υποχωρητικότητα της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Νέα επιθετική κίνηση κατά ελικοπτέρου AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού Σώματος είχαμε λίγα λεπτά μετά τις 08:00 το πρωί μετά από απειλητικές κλήσεις από την Datca ότι βρίσκεται εντός του Τουρκικού εναέριου χώρου.



Εν συνεχεία είχαμε υπέρπτηση Τουρκικών μαχητικών επάνω από το Φαρμακονήσι !!!

Δύο Ελληνικά Mirage 2000-5 Μκ2 που απογειώθηκαν από την Σκύρο, εγκλώβισαν τα Τουρκικά αεροσκάφη την στιγμή που εκτελούσαν την υπέρπτηση, σε βολές παραμέτρων MICA IR και τα καταδίωξαν μέχρι το Ντάλαμαν την προωθημένη τουρκική αεροπορική βάση της περιοχής.

Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν το σκηνικό της Παρασκευής, αλλά το «τραβάνε» ακόμα περισσότερο επεκτείνοντας τις αξιώσεις τους στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ελικόπτερο AS365 Dauphin 2 του Λιμενικού που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή στο πλαίσιο της FRONTEX, κινδύνευσε να χάσει τη ισορροπία του απο τα Τουρκικά μαχητικά.

Στα Ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια επικρατεί κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Τουρκική Αεροπορία επεκτείνει τις προσκλήσεις της ημέρα Κυριακή και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share