7/3/10

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες νιώθουν πως ζουν στο περιθώριο !

Η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ, επισημαίνοντας σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό δηλώνει πως τα νέα μέτρα καθιστούν αδύνατη όχι μόνο την προσαρμογή τους στην κοινωνία, αλλά και την καθημερινή τους διαβίωση!

«Αν δεν παρθούν επιπρόσθετα μέτρα υποστήριξης των ΑμεΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) και των οικογενειών τους, μοναδική διέξοδος που θα απομείνει σε χιλιάδες αναπήρους...




... είναι η επαιτεία», επισημαίνει η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ ενώ επισημαίνει πως

«οι ελάχιστες εναπομείνασες στη χώρα μας δομές κοινωνικής υποστήριξης βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης, τα δε ΑμεΑ και οι οικογένειές τους, που με τα νέα μέτρα θα βιώσουν περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής τους, είναι παντελώς απροστάτευτοι».

Όσον αφορά της προσπάθειάς τους να "κινηθούν" σύμφωνα με το νόμο: "η Ελληνική πολιτεία υποχρεώνει σήμερα 244 αναπήρους να διανύσουν τον δρόμο ντροπής πίσω στα ιδρύματα, αρνούμενη να καλύψει το στοιχειώδες κόστος απασχόλησης 78 εργαζομένων σε δομές κοινωνικής υποστήριξης/αποϊδρυματοποίησής τους".

Παρόλη τη ντροπή και την αγανάκτησή τους, οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν πως το μόνο μέσο που διαθέτουν είναι η αντίσταση απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση, κατεύθυνση στην οποία τους οδηγούν τα νέα μέτρα.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share