7/3/10

H κυβέρνηση επέλεξε να πάρει τα ξένα εύσημα και να εξοντώσει τους μικρομεσαίους

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: Aναγνώστη

Ο πρωθυπουργός έβγαλε τον υποκριτικό λόγο δήθεν για την πατρίδα, τον πόλεμο που έχουμε και τους κακούς που κλέβουν το κράτος στην υγειά των κορόιδων, έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τις εφιαλτικότερες ανακοινώσεις που έχει ακούσει ποτέ η εργαζόμενη κοινωνία.




Η κυβέρνηση Παπανδρέου βουλιάζει τη χώρα, δημεύει μισθούς και συντάξεις, κλέβει εισοδήματα με τους εξωφρενικούς φόρους.


Την ίδια στιγμή δεν παίρνει ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ από τους πλούσιους.

Δεν κόβει ούτε ένα ευρώ από τους εξοπλισμούς και τις πολεμικές παραγγελίες. Δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον από τις τράπεζες, τους μεγαλύτερους ληστές του λαού. Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεπέρασε την αντιλαϊκή πολιτική και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ποτέ μέχρι σήμερα σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο δεν ειπώθηκαν τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγο χρόνο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αφού παρέδωσε την εξουσία στις χρηματαγορές και στις Βρυξέλλες συμπεριφέρθηκε ως γκαουλάιτερ του Βερολίνου. Η κυβέρνηση μπορούσε να δανειστεί φτηνότερα, μπορούσε να βάλει χέρι στο μεγάλο κεφάλαιο, μπορούσε να απαιτήσει στήριξη από τις Βρυξέλλες, μπορούσε να υπερασπίσει την εξοντωμένη κοινωνία.

Όμως επέλεξε να πάρει τα εύσημα των Financial Times, της Goldman Sachs, της Μέρκελ και του Μπαρόζο. Και όπως φάνηκε από τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, η εξόντωση του ελληνικού λαού γίνεται χωρίς καν οικονομικό αντίκρισμα από τις Βρυξέλλες.

Η εργαζόμενη κοινωνία με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω. Αναιρούνται κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τεράστιους αγώνες εδώ και έναν αιώνα.

Τα μέτρα είναι μόνιμα και όχι προσωρινά, αυτό ομολογείται πια ανοικτά.

Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά δίνουν το σήμα και στον ιδιωτικό για αντίστοιχη ληστεία. Ούτως η άλλως η αφαίρεση εισοδήματος από το ΦΠΑ, τα καύσιμα κλπ αφορούν όλη ανεξαιρέτως την κοινωνία.

Aναγνώστης





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share