27/3/10

Αλβανία: Nέο κόμμα στην Ελληνική Μειονότητα... Βλέπουν Ντόρα !

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών εφημερίδων, στις 20 Μαρτίου στο Καραχάτζι επαρχίας Φοινικιού, ομάδα διανοουμένων και επιχειρηματιών, παρουσία συμβολαιογράφου, ίδρυσαν το πρώτο πολιτικό κόμμα σε εθνικές βάσεις με την αλβανική επωνυμία «MEGA» ( Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen ή Ελληνική Μειονότητα του Μέλλοντος).

Επίσης κατά τη σύσκεψη που έγινε σε ταβέρνα του Καραχατζιού, οι συμμετέχοντας εξέλεξαν μια προσωρινή επιτροπή με πρόεδρο τον Kristaq Kico, καθώς και τρεις αντιπροέδρους τους Dhori Terpo, Roland Vasili και Jorgo Mano(Γιώργος Μάνος)...



Ο τελευταίος,έχει στο παρελθόν διεκδικήσει την ηγεσία της Ομόνοιας και είναι γιατρός γυναικολόγος στην Αθήνα

Η ίδρυση του νέου κόμματος, προκάλεσε την αντίδραση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» η οποία αποδοκιμάζει την ενέργεια και σπεύδει να διευκρινίσει ότι «η προσπάθεια αυτή ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια", ούτε σε ό,τι αφορά την πολιτική γραμμή, άλλο τόσο τη θεσμική δραστηριότητα των διοικητικών της οργάνων».

Η «Ομόνοια» τονίζει επίσης ότι «πως η πολυδιάσπαση της εκλογικής συμπεριφοράς των μελών της Εθνικής Ελληνικής Κοινότητας στα μεγάλα πολιτικά κόμματα, άλλο τόσο, μια εσωτερική διάσπαση, δεν εξυπηρετούν την υπόθεση της βελτίωσης της θέσης αυτής της Κοινότητας στην αλβανική πραγματικότητα».

Καταλήγοντας η «Ομόνοια» επαναλαμβάνει την πολιτική της σύμπραξη και κοινή πορεία σε πολιτικό, οργανωτικό και εκλογικό επίπεδο με την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα».Οπωσδήποτε οι εξελίξεις που σημειώνονται στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας προβληματίζουν, το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο και η εσωστρέφεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, με ευθύνη των στελεχών της, αναμένεται – δυστυχώς – να συνεχιστεί και να επεκταθεί για άγνωστο ακόμη χρόνο. Και αυτό σε μια κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα της Μειονότητας.

Βλέπουν...Ντόρα!


Οι οργανώσεις των Βορειοηπειρωτών,θεωρούν πως πίσω από την κίνηση της δημιουργίας του νέου κόμματος,βρίσκονται οι «εκλεκτοί» της Ντόρας Μπακογιάννη και του Θεόδωρου Κασσίμη!!!

Κάνουν μάλιστα λόγο για "σχέδια αναδιοργάνωσης της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» που προώθησε η Μπακογιάννη και ο Κασσίμης δεν στόχευαν την ένωση και τη συσπείρωση, παρά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

Να σημειωθεί τέλος,πως σύμφωνα με όσα μεταδίδει το deropoli.com, στη σύσκεψη στο Καραχάτσι συμμετείχαν,ο υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Κώστας Μπάρκας, ο διευθυντής του Μπερίσα κ. Θ. Μήτσιος, η διευθύντρια τού Μπερίσα κα Κωσταντίνα Μπεζιάνη, όλοι οι άνθρωποι του υπουργού του Μπερίσα και κουμπάρου του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέλου Καρχιμάνη, Σπύρου Ξέρα,κι άλλοι που απολαμβάνουν σε πιο χαμηλές θέσεις τους κόπους του αγώνα που δώσανε για το Δ.Κ. κατά τις εκλογές της 28ης Ιουνίου.

Δεν έλειπε βέβαια και ο έπαρχος Ζήσος Λούτσης, «η κινητήρια δύναμη»,καθώς λένε του νέου MEGA-μορφώματος.Αυτοί ήταν «κατά σύμπτωση» και οι εκλεκτοί της Μπακογιάννη και του Κασσίμη χθες, ενώ σήμερα η εμπροσθοφυλακή του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα στη Μειονότητα.



Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : UDemand



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share