23/4/10

Δ.Ν.Τ. = Η αρχή του τέλους

Το 2012 έχει θεσπιστεί σαν έτος καταστροφής του κόσμου.

Το λέμε και γελάμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας μύθος μιας καταστροφής από το διάστημα.

Μήπως κοιτάμε πολύ μακριά γιατί η καταστροφή είναι δίπλα μας;
Για να κοιτάξουμε τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή σε όλον τον κόσμο.
Χρεοκοπίες κρατών, αύξηση εγκληματικότητας, ανεργία σε πλήρη άνοδο, αβεβαιώτης για το μέλλον, άγχος, αρρώστιες, αυτοκτονίες...



Τι ποιο καταστροφικό να γίνει αφού επικρατούν όλα αυτά;

Να αφανιστεί ο πλανήτης δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά να αφανιστούν πολιτισμοί, δημοκρατικά πολιτεύματα, να υπάρξουν πόλεμοι, συγκρούσεις μέσα σε κάθε χώρα, πείνα και φτώχια, πολύ πιθανόν.

Να πάρουμε την χώρα μας σαν παράδειγμα, για να μην πηγαίνουμε πολύ μακριά;

Που έχει φτάσει η εγκληματικότητα, πεινασμένοι ψάχνουν στα σκουπίδια, νέοι χωρίς μέλλον, η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δουλειές που χάνονται, καταστήματα που κλείνουν, μετανάστες αρχίζουν να κάνουν κατάληψη στην χώρα μας, οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί, ζευγάρια να διαλύονται λόγο φτώχειας, τα παιδιά σου χωρίς αύριο. Και σκέπτεσαι τι έκανα; Εσύ τίποτα αλλά.

Τι χρειάζονται οι 300 στην βουλή αν είναι να κυβερνήσει το Δ.Ν. Ταμείο;

Γιατί αν είναι να κυβερνήσει μια άλλη χώρα, την δικιά μας, σημαίνει ότι την πουλήσαμε.

Και σαν χώρα αγορασμένη και σε πτώχευση, απλός θέλουμε επιστάτες. Δεν χρειάζονται λοιπόν οι βουλευτές, αλλά κάποιοι τεχνοκράτες που θα ελέγχουν την πορεία της χώρας που αγόρασαν.

Να αρχίσουμε να κόβουμε από εκεί πρώτα λοιπόν, αντί των μισθών των συντάξεων, και αν ήταν στο χέρι μου, να έκοβα από προσώπου γης αυτούς που με περίσσιο θράσος βγαίνουν και λένε γιατί να παίρνουν σύνταξη στα 50α και στα 60α, αφού αντέχουμε στα 70α; να το κάνουμε 80ντα να μην χρειάζεται να παίρνουμε καθόλου σύνταξη;

Ο μέσος όρος ηλικίας στην χώρα μας είναι τα 75. Είναι ένας παράγοντας που δεν τον έχει ακουμπήσει κανένας καλοθελητής δημοσιογράφος. Σημαίνει ότι παίρνοντας στα 67 σύνταξη έχεις άλλα 8 χρόνια ζωής να χαρείς τον κόπο σου κατά μέσο όρο. Τι καλύτερο για ένα απρόσωπο και ξύλινο Δ.Ν.Τ. να γλιτώνει τόσα χρήματα.

Έχουμε τους κατώτατους μισθούς στην ευρωζώνη. Οι αγοραστές μας, λένε ότι πρέπει να μειώσουμε κι άλλο τους μισθούς. Ακούσατε να γίνεται λόγος γι αυτό; Δηλαδή να τους κουνούν το δάκτυλο και να λένε δεν πάει πιο κάτω ποιος είναι ο σκοπός σας;

Όχι βέβαια. Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από όλα αυτά;

Κάτι πρέπει να κρύβεται διότι ένας με μυαλό δεν θέλει και πολύ να καταλάβει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες με μαθηματική ακρίβεια οδεύουν προς:

Κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, οπότε έλληνες εργάτες θα δουλεύουν αντί πενταροδεκάρες για μεγάλους κολοσσούς επιχειρήσεων που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Αύξηση και άλλο της ανεργίας, οπότε μείωση της αγοραστικής κίνησης σε όλα τα επίπεδα.

Αύξηση παραπάνω πλέον της εγκληματικότητας, διότι η πείνα θα σου σαλέψει το μυαλό, οπότε οι φυλακές θα γίνουν περισσότερες από τα ξενοδοχεία, η αν δεν γίνει αυτό θα επικρατήσει η αναρχία.

Αυτήν την χώρα θέλει η κυβέρνηση;

Έτσι κλείνει στην αγκαλιά της τον Έλληνα πολίτη;

Μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν αντί ενός ευρώ, όλον τον φυσικό πλούτο της χώρας μας;

Αλήθεια γιατί τόσα χρόνια με τις ευλογίες της Αμερικής η Τουρκία προέβαλλε πάντα αντιθέσεις σε παντός ενέργειες εξόρυξης του φυσικού μας πλούτου στην θάλασσα, ακόμα και μέσα στο έδαφος μας;

Μήπως ήταν σχεδιασμένα όλα αυτά;

Σε παλαιότερη ανάρτηση μου στο blog, πριν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, έγραψα ότι προσπαθούν να μας κάνουν εργάτες στην ίδια μας την χώρα. Για κοιτάξτε όμως τώρα, τι ειρωνεία. Να κοντεύει να βγει αληθινή αυτή η ταπεινή σκέψη μου.

Σήμερα στις ειδήσεις του ALTER, η κυρία Λιάνα Κανέλλη, τους έλεγε να προσέχουν διότι θα πέσουν στον λάκκο με τα φίδια. Οι απαντήσεις όλων των άλλων ήταν ότι έτσι πρέπει, και έπρεπε να γίνει.

Κύριοι δημοσιογράφοι, από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μεσαίο, έχετε σκεφτεί ότι υπάρχουν στην αγορά και οι φτηνοί;

Όταν τα κανάλια δεν θα έχουν έσοδα, πιστεύετε ότι δεν θα σας ακουμπήσουν από την πίσω πλευρά του σώματος σας; Και θα σας πουν αν σου αρέσει μένεις με 500 ευρώ και ας είσαι και ο Χατζηνικολάου, αν δεν σου αρέσει έχω και τον άλλο με 400 ευρώ. Και όταν θα είστε στον δρόμο άνεργος κύριοι, θα σκέπτεστε, τι χαζομάρες έλεγα εγώ τότε και άνοιξα τον λάκκο μου και έπεσα μέσα. Τότε θα διαπραγματεύεστε για μια θέση αξιοπρέπειας. Με τι μισθό θα με προσλάβει;

Και αν με πάρει με ελαστικό ωράριο, θα προλάβω να πάρω την σύνταξη μου;

Μακάρι να είμαστε τότε ζωντανοί και να είστε σίγουρος ότι θα σας το θυμίσω. Και αν αυταπατάστε ότι έχετε την περιουσία σας, και αυτό το έχουν μελετήσει. Και ξέρετε γιατί;

Τα κανάλια θα αρχίσουν να συρρικνώνονται, και ορισμένα να κλείνουν. Και οσο περιορίζεται το επάγγελμα τόσο πιο δύσκολο και φτηνό θα γίνει για τους εργαζόμενους, από την στιγμή που θα είναι διαθέσιμοι πάρα πολλοί.

Και εσείς δεν θα μπορείτε να συντηρείται τις μεγαλοπρεπείς βίλες σας, και σιγά σιγά, μετά και από τα μέτρα που θα σας επιβάλουν για κατοχή περιουσιών θα αρχίσετε να πτωχεύετε.

Και καλά αυτοί που ήταν κοντά σε αυτό το φαινόμενο, θα το αντέξουν, εσείς θα το αντέξετε;

Κάπως έτσι θα γίνει σε όλα τα επαγγέλματα. Και θα αρχίσει η έχθρα, ο πόλεμος της επιβίωσης, και θα λέμε τότε, ότι αυτές τις σκηνές μόνο σε έργα επιστημονικής φαντασίας τα βλέπαμε.

Όπως θα δούμε όλους τους πλούσιους στις τσέπες, και πτωχοί στο πνεύμα, να ενώνονται ανά τον κόσμο, και να δημιουργούν ένα καθεστώς παγκόσμιας διαχείρισης του πλούτου.
Ακόμα τώρα αρχίζουν. Ο σκοπός τους είναι να πτωχεύσουν όλο τον κόσμο, να πάρουν ότι περιουσία έχουν, να είναι ελεγχόμενοι, και δεν είναι δύσκολο, διότι όταν δεν έχεις δουλειά, θα χάσεις το σπίτι σου, θα χάσεις το μαγαζί σου, θα χάσεις την αξιοπρέπεια σου.

Και θα έρχεται ο κάθε ένας τραπεζίτης μετά, και θα σου λέει. Θα δουλεύεις για εμένα 12 με 14 ώρες θα παίρνεις 500 ευρώ, θα σου νοικιάσω και σπίτι που θα μου δίνεις 300 ευρώ και σου μένουν άλλα 200 να περάσεις τον μήνα σου, και θα λες και ευχαριστώ. Σε αυτόν τον κόσμο θέλετε να δείτε τα παιδιά σας; Αυτά τα όνειρα κάνατε όταν τα φέρνατε στον κόσμο; Εγώ πάντως όχι.

Γελάτε το καταλαβαίνω, άλλα έτσι γελούσαν και κάποιοι άλλοι όταν έλεγα ότι θα πουλήσουν την Ελλάδα και θα γίνουμε εργάτες στην χώρα μας, χωρίς αξιοπρέπεια γιατί θα μας την έχουν πάρει και αυτήν.

Θα ρωτήσουν κάποιοι τι να κάνουμε.

Πετρέλαιο, χρυσός, βωξίτης ουράνιο, εύπορη γη, ήλιος, αέρας.

Η ποιο ευλογημένη χώρα. Αν τα εκμεταλλευτούμε όλα αυτά θα βγούμε από την λάσπη.

Πάντα ζήλευαν ο πνεύμα μας την ενεργητικότητα μας, και πάντα μας πολέμησαν. Η Ελλάδα όμως πάντα έμενε ζωντανή. Αυτό θέλω να πιστέψω και τώρα, και ας είναι ένα όνειρο.

Το 2012 είναι κοντά. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από τότε. Άραγε τι θα γίνει το 2012;



Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : © Nikos T. Blog




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share