9/4/10

Ανατροπές στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Νέα δεδομένα και ανατροπές στη δίκη των Ειδικών Φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δήμου Μηνούδη, που διενήργησε αυτοψία, το βράδυ της δολοφονίας και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία
, τόσο ο κ. Μηνούδης όσο και ο προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Κωνσταντίνος Κουζέλης, φαίνεται να είχαν πει στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της αυτοψίας της 21ης Δεκεμβρίου 2008 στον τόπο του εγκλήματος, ότι......άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλα, τους υπέδειξε το σημείο που στεκόταν το θύμα και βάσει της υπόδειξης αυτής προσδιορίστηκαν οι θέσεις θύτη και θύματος, αλλά και το σημείο εποστρακισμού της σφαίρας του Επ. Κορκονέα, χαμηλά σε διακοσμητική μπάλα του οδοστρώματος.

Ο κ. Μηνούδης στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, μετά από πίεση της έδρας, είχε πει ότι η γυναίκα αυτή ονομάζεται Αντα Τζορμπατζιούδη και επέμεινε ότι επικοινώνησε μαζί του για μία και μόνη φορά και στον ανώτερό του κ. Κουζέλη, που του είχε δώσει το τηλέφωνο, υπέδειξε τις επίμαχες θέσεις θύτη και θύματος. Επίσης, η ίδια όταν κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, επιβεβαίωσε τον κ. Μηνούδη.

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Μηνούδη προκύπτει ότι ο αστυνομικός είχε επικοινωνία με την κ. Τζορμπατζιούδη το βράδυ της δολοφονίας και είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες μαζί της την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή.

Όπως ανέγνωσε η κ. Παπαβασιλείου, περίπου τρεις ώρες μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου ο κ. Μηνούδης κάλεσε την κ. Τζορμπατζιούδη και μίλησαν για 53 δευτερόλεπτα, ενώ στις 12:29 τα μεσάνυχτα η γυναίκα κάλεσε τον αστυνομικό και μίλησαν για 31 δευτερόλεπτα. Στις 21/12/2008 κατά την αυτοψία του ανακριτή στην οδό Τζαβέλα καταγράφονται αλλεπάλληλες κλήσεις των δύο προσώπων.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

"Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου", γι' αυτό και ζήτησε τη δίωξή της.

Όταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δεν λέει την αλήθεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές.

Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της αυτόπτη μάρτυρα κ. Βαλιάτζια, όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων".

Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του με αφορμή τα νέα στοιχεία, αναφέρει:

"Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού".

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε ότι θα επαναφέρει στο δικαστήριο το αίτημα για άρση απορρήτου του τηλεφώνου των κυρίων Κουζέλη και Ραφτόγιαννη, καθώς και θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για την κ. Τσαλικιάν και τον τότε συνήγορο της οικογένειας.

Είπε επίσης ότι θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για επανεξέταση των Μηνούδη, Κουζέλη και Τζιορμπατζιούδη.


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Hellas-MacedoniaΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share