9/4/10

ΚΕΡΚΥΡΑ : Όταν υποκρίνεσαι ότι δεν βλέπεις την "παρανομία" μάλλον είσαι μέρος αυτής !

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!

Λίγα χιλιόμετρα απο το κέντρο της πόλης (6 χιλ.) στον Δήμο Αχιλλείων Κερκύρας πάνω στην Εθνική οδό, εδώ και μήνες εξελίσσεται μία "ιστορία" μεγάλης διαπλοκής.

Σε ένα δρόμο που είναι χαρακτηρισμένος σαν Εθνική οδός με συγκεκριμένους όρους δόμησης οι οποίοι απαγορεύουν το κτίσιμο σε μικρότερη απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων απο το κέντρο του δρόμου,"κάποιοι" μάλλον είναι υπεράνω των νόμων....




Αφού καταρχήν έκτισαν ένα σπιτάκι περίπου 10 μέτρα από τον δρόμο χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς συνεχίζουν κτίζοντας ένα δεύτερο μεγαλύτερο το οποίο φθάνει έως την άκρη του δρόμου.


Τα "παράνομα" κτίρια αυτά τα οποία ευρίσκονται απέναντι απο το εκθεσιακό κέντρο KOREXPO απέχουν μόλις 700 μέτρα απο το Δημαρχείο του Δήμου ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ.

Απο το σημείο αυτό περνούν κάθε μέρα ο Δήμαρχος ,Αντιδήμαρχοι και το μισό δημοτικό συμβούλιο.


Απο αυτό το σημείο περνά ο Νομάρχης Κέρκυρας πηγαίνοντας πρός το σπίτι του.


Απέναντι από αυτό το σημείο αρκετές φορές κάνει η Αστυνομία "μπλόκα' για έλεγχο των αυτοκινήτων.

Ρωτάμε λοιπόν όλους αυτούς τους κυρίους...


Δεν έχουν προσέξει τίποτα μέχρι τώρα;

Αν το έχουν δεί, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Μήπως συμβαίνει κάτι "άλλο" που δεν ξέρουμε;

Μετά απο πολλούς μήνες και αφού προηγήθηκαν πάρα πολλά δημοσιεύματα και αναφορές στους τηλεοπτικούς κερκυραικούς σταθμούς, η Πολεοδομία Νομαρχίας Κέρκυρας αναγκάστηκε από τα γεγονότα να βγάλει ανακοίνωση για το περίφημο "αυθαίρετο" του 6ου χιλ. Γύρου Αχιλλείου.

Στην ανακοίνωση αυτή (την οποία παραθέτουμε παρακάτω) βλέπουμε την "υποκρισία" της υπηρεσίας για τις εγκληματικές και "ύποπτες' καθυστερήσεις των ενεργειών που έγιναν για να σταματήσει αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ που έφθασε μέχρι...την άσφαλτο.

Μας λέει η Πολεοδομία ότι χωρίς να έχει έγγραφες καταγγελίες αλλά μόνο προφορικές, έδωσε εντολή με έγγραφο της να σταματήσουν οι εργασίες τον ΙΟΥΝΙΟ του 2009 και μετά περίμενε να περάσουν...9 ΜΗΝΕΣ (μήπως περίμενε να τελειώσει???) για να κάνει αυτοψία τον ΜΑΡΤΙΟ του 2010 !!!

Μήπως μπορούν να μας απαντήσουν γιατί δεν έγινε άμεσα αυτοψία και στην συνέχεια επίβλεψη του σταματήματος των εργασιών?

Γιατί έπρεπε πρώτα να τελειώσει το "αυθαίρετο" και μετά να μας λένε ότι εξετάζουν την κατεδαφισή του?

Έχουν κατεδαφιστεί πολλά αυθαίρετα στην Ελλάδα μέχρι τώρα?

Έπρεπε πρώτα να μεταφέρει την επιχείρηση του ο ... "Γύφτος" να ξεκινήσει να δουλεύει-αλήθεια με ποιά άδεια δουλεύει?- και μετά να βγάλουν ανακοίνωση?

Μήπως μπορούν να μας εξηγήσουν πως μπορεί κανείς απο μία "μπαράγκα" απέναντι από το αεροδρόμιο έφθασε να κάνει κατασκευές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μόνο με πωλήσεις μπαμπού?

Δεν υπάρχουν ελεγκτικές αρχές στην Κέρκυρα?

Μήπως η εξήγηση για όλλα αυτά τα "παράξενα" που συμβαίνουν στο νησί μας είναι η φήμη ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει την μεγαλύτερη "ατομική" τράπεζα στην Κέρκυρα? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

Η "ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ" ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Νομαρχίας Κέρκυρας και βγάλετε τα συμπεράσματα σας....

"Με α­φορμή πολλά - απόλυτα δικαιο­λογημένα - σχόλια πολιτών και μέσων ενημέρωσης για αυθαίρετη κατασκευή στο 6ο χλμ. της Ε­θνικής οδού Γύρου Αχιλλείου, α­πό τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκη­σης Κέρκυρας γίνονται γνωστά τα εξής:

Η υπηρεσία, χωρίς να έχει έγ­γραφες κατατεθημένες καταγγε­λίες αλλά προφορικές για αυθαίρετες κατασκευές, προχώρησε με το υπ'αριθμ. 3073/09-06-2009 έγγραφο της σε εντολή διακοπής των εργασιών, έγγρα­φο το οποίο κοινοποίησε όπως προβλέπεται, στο αρμόδιο αστυ­νομικό τμήμα και σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Μετά από έγγραφα της αστυ­νομίας στις 11 -02-2010, στις 09-03-2010 και στις 16-03-2010, η υπηρεσία προχώρησε σε αυτοψία, συνοδεία της αστυ­νομίας και κατέγραψε τις αυθαίρετες κατασκευές.

Μετά την καταγραφή των αυ­θαιρέτων η Πολεοδομία προχώ­ρησε σε επιβολή προστίμου ύψους 189.079 ευρώ, στις 1 7-03-2010.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτή­της του ακινήτου έχει προθεσμία 30 ημερών από την παραλαβή, υποβολής ένστασης επί του προστίμου το οποίο του επιβλήθηκε.

Κατόπιν αυτών, αναμένεται η αντίδραση του αυθαιρετήσαντος ιδιοκτήτη, προκειμένου να κριθεί αν θα κινηθεί σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία κατεδάφισης του αυθαιρέτου, δεδομένου ότι μετά το πρόστιμο των 189.079 ευρώ, θα επιβάλλεται κάθε χρό­νο και μεγάλο πρόστιμο διατή­ρησης".


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Listonplace



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share