15/4/10

Έξαλλος ο Παπακωνσταντίνου με τις εφορίες - Όχι μόνο δεν μάζεψαν λεφτά , αλλά ορισμένες τον "έγραψαν" κανονικά !

Διπλό "χαστούκι" μπορεί να χαρακτηριστεί το πικρό μήνυμα που έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου από τις εφορίες της Αττικής αφού....

Στο σύνολό τους απέδειξαν στο υπουργείο πως στην αγορά....

"ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ενώ άλλες εφορίες , φαίνεται πως "έγραψαν" τα λόγια του υπουργού ... στα παλιά τους τα παπούτσια....




Αποτέλεσμα: Μόνον τρεις από τις 67 Εφορίες που υπάρχουν στην Αττική φαίνεται πως έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για αύξηση των εσόδων.

Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο.


23 Εφορίες της Αττικής, "έγραψαν" κανονικά τον υπουργό στα παλιά τους τα παπούτσια , αφού αδιαφόρισαν για τις εντολές του υπουργείου και δεν έδωσαν καν στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό «απαράδεκτο» και κάλεσε τους διευθυντές των Εφοριών να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». ( δηλαδή Καληνύχτα... )

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους Εφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τον Απρίλιο τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του α΄ τετραμήνου εφέτος.

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, από τα 32 δις. ευρώ που είναι το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων ο στόχος είσπραξης για το 2010 είναι 1,5 δις. ευρώ, αλλά και ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται έως τώρα.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share