5/4/10

Αγριεύουν οι Έλληνες - Η κρατική ανεπάρκεια οπλίζει τους πολίτες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., περισσότερα από 1,5 εκατ. καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα είχαν δηλωθεί στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα οι εγγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν τα όπλα τους για το κυνήγι είναι 233.150.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι υπόλοιποι απλώς έχουν ένα όπλο στην ντουλάπα για να αισθάνονται ασφάλεια…



Οι Ελληνες έχουν πάρει τα όπλα , σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Οι δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις που καταγράφονται καθημερινά, οι εν ψυχρώ δολοφονίες από ληστρικές συμμορίες για λίγα ευρώ, αλλά και οι συνεχείς εισβολές σε σπίτια κάνουν τον μέσο πολίτη να αισθάνεται ανασφαλής και να αναζητεί τρόπους να προστατεύσει τη ζωή και την περιούσια του.

Ετσι, μπροστά στην πλήρη αδυναμία της Αστυνομίας να επιβάλει την τάξη, χιλιάδες είναι εκείνοι που παίρνουν την απόφαση να προστατεύσουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Χιλιάδες τα παράνομα όπλα....


Στα παραπάνω δηλωμένα όπλα πρέπει να προστεθούν ακόμη 3.200 περιπτώσεις πολιτών που διαθέτουν νόμιμες άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής που χορηγήθηκαν από την Αστυνομία για πιστόλια και περίστροφα.

Θα πρέπει να συμπεριληφθούν επίσης τα χιλιάδες παράνομα όπλα που φτάνουν στην Ελλάδα είτε από την Αλβανία είτε από άλλες χώρες της Ευρώπης και εκτός από τον υπόκοσμο καταλήγουν πολλές φορές στα χέρια πολιτών που τα κρατούν στο σπίτι για την περίπτωση που χρειαστεί να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ενδεικτικό του φόβου που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο τα τελευταία χρόνια στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα δηλώθηκαν περισσότερα από 300.000 νέα κυνηγετικά όπλα, χωρίς βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς που τα αγόρασαν να ενδιαφέρονται να γίνουν κυνηγοί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2008 χορηγήθηκαν 77.018 νέες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων, το 2009 55.276 και το πρώτο τρίμηνο του 2010 επιπλέον 5.349…

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας τονίζουν ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού όπλων στα χέρια ανεκπαίδευτων πολιτών, σε συνδυασμό με τον φόβο και την έξαρση εγκληματικότητας, δημιουργεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.

Χιλιάδες οι νέες αιτήσεις για νόμιμες άδειες οπλοφορίας

Καθημερινά στα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας πολίτες κάθε ηλικίας, επαγγέλματος και οικονομικής επιφάνειας καταθέτουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

«Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το πόσες αιτήσεις εκκρεμούν αυτή τη στιγμή σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας. Οι εκτιμήσεις λένε πως είναι αρκετές χιλιάδες. Ομως ελάχιστοι από αυτούς θα καταφέρουν να πάρουν την άδεια για λόγους προσωπικής ασφάλειας, παρόλο που όλοι αναφέρουν στις αιτήσεις τους πως κινδυνεύουν λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας», αποκαλύπτει πηγή της Κατεχάκη.

Η έκρηξη της εγκληματικότητας τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει και ανάλογη… έκρηξη στις αιτήσεις αδειών.

Ωστόσο μόνο περίπου 3.200 άτομα έχουν καταφέρει να πάρουν άδεια από την Αστυνομία και να έχουν πάνω τους ή στο σπίτι τους ένα πιστόλι ή ένα περίστροφο.

Η δυσκολία στο να αποκτήσει κανείς άδεια οπλοφορίας δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί όπλο. Ακόμα κι αν αυτό δεν προέρχεται από το οπλοπωλείο, αλλά από τη μαύρη αγορά.

Αλλωστε, στα «περίεργα» στέκια της Ομόνοιας οποιοσδήποτε έχει ζεστό χρήμα στο χέρι μπορεί να αγοράσει πιστόλια, περίστροφα, ακόμη και καραμπίνες, που ξεκινούν από 700 ευρώ και φτάνουν τις 4.000-5.000 ευρώ.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share