28/4/10

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και λοιποί Μαυρογιαλούροι δούλευαν τον κοσμάκη "ψιλό γαζί" πουλώντας ελπίδες για νέες θέσεις εργασίας.

Με τον πόνο του κοσμάκη και την ελπίδα για ένα μεροκάματο έπαιζαν οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι !

Χοντρό δούλεμα για να καρπωθούν της δήθεν θετικές εξελίξεις απο τη δημιουργία θέσεων εργασίας έριξαν οι κυβερνητικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με την πολυσυζητημένη επένδυση των Αράβων στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ μεγάλης κλίμακας στον τομέα της ενέργειας από αραβικά κεφάλαια προελεύσεως Κατάρ, μαζί με Έλληνες επιχειρηματίες δρομολογείται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Αστακού (ΒΙΠΕ), συνολικού ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ !!!



Η είδηση «έσκασε» στην περιοχή με χαρές και πανηγυρισμούς και φυσικά επειδή πριν την γνωστοποίηση της υπήρξε επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κουβέλη , αφού η κυβέρνηση έσπευσε να εισπράξει και αυτοί το μερτικό της απο την χαρά των κατοίκων...

Στο "πανηγύρι" της επιτυχίας και της ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι απών και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκος ο οποίος έσπευσε αμέσως να καρπωθεί κι εκείνος την θετική εξέλιξη και την κατά φημολογία δημιουργία 1500 θέσεων εργασίας...

'Αρχισε λοιπόν και τις βαρύγδουπες δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν και στον τοπικό τύπο για να τις μάθει ο κοσμάκης και να "χαιρετήσει" τον Νομάρχη του.

Οι δηλώσεις του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανία Θ. Σώκος ξεκίνησαν απο το Νομαρχιακό Συμβούλιο αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την μεγάλη επένδυση.
Σας παραθέτουμε τα συγκινητικότερα απόσπασμα :

"Αυτός ο γίγαντας που κοιμάται περίμενε κάποιον να τον ξυπνήσει ώστε να αξιοποιηθεί το τεράστιο επενδυμένο κεφάλαιο που υπάρχει…..

Είναι μια επένδυση πραγματικά τεράστιων μεγεθών. Αν δεν πίστευα και αν δεν πιστεύω στις πολλές και μεγάλες δυνατότητες του Πλατυγιαλίου δεν θα έκανα αντίστοιχες ενέργειες… Αλλάζουν οι οικονομικοί παράμετροι, αλλάζει και η ζωή μας.

Πολλές θέσεις εργασίας σε ένα τέτοιο χώρο σημαίνει πολλαπλές θέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να μετατραπεί η Αιτωλοακαρνανία σε έναν μεγάλο κόμβο παραγωγής ενέργειας."

Τις ημέρες εκείνες ο Νομάρχης με άνωθεν εντολές και επιχειρώντας να γίνει αρεστός στην κυβέρνηση δεν έχανε ευκαιρία να μιλάει για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και τα πολλαπλά οφέλη που θα προσκομίσει ο φιλημένος νομός....

«Σε ότι αφορά την περιοχή μας θα συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή με την δημιουργία εκατοντάδων θέσεων πρωτογενούς εργασίας, όπως επίσης και με τη δημιουργία πολλών άλλων δευτερογενών εργασιών» δήλωνε στην Εφημερίδα Αιχμή ο Νομάρχης

Μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις... ο κοσμάκης μόνο που δεν έτρεξε να πάρει στεγαστικό για να κτίσει σπίτι μετά απο την τόση σιγουριά που του ενέπνευσαν οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι !!!

Μέχρι που το όνειρο έσπασε σαν γυάλινη σφαίρα όταν...

Διέρρευσε από τα γραφεία της Αστακός Τέρμιναλ το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε και το οποίο αποτυπώνει τις πραγματικές διαστάσεις του έργου....

Kάντε κλικ στο έγγραφο για μεγέθυνση


Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες... Άνθρακας ο Θησαυρός του Κατάρ στον Αστακό !!!

Από τις 1500 θέσεις εργασίας που τους υποσχέθηκαν από την πλήρη ανάπτυξη του έργου...

Τελικά αποδείχθηκε πως αυτές δεν θα ξεπερνούν, στην καλύτερα περίπτωση ,τις 140 !!!

Το μόνο που απέμεινε απο το όνειρο και τους πολιτικούς πανηγυρισμούς είναι οι συνεντεύξεις των σύγχρονων Μαυρογιαλούρων , μερικές φωτογραφίες απο τα πανηγύρια και οι δημόσιες τοποθετήσεις τους, τυπωμένες σε ένα κομμάτι χαρτί...

Κορνίζα στον τοίχο μαζί με τα όνειρα όλων εκείνων που ήλπιζαν στις υποσχέσεις τους για... ένα μεροκάματο.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share