11/4/10

Η οικιακή βοηθός εξαιρείται των τεκμηρίων!

Ακόμη ένα "κοινωνικό" μέτρο του Υπουργείου Οικονομικών που θεωρεί πως αφού όλοι οι Έλληνες έχουν και απο μία οικιακή βοηθό δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο να αποτελεί τεκμήριο για την εφορία.

Αποφάσισαν λοιπόν και με νόμο του κράτους κατάργησαν το τεκμήριο της πρώτης οικιακής βοηθού και έτσι το τεκμήριο θα ισχύει απο 2 και πάνω.

Η κυβέρνηση ανακοινώνοντας το νέο μέτρο παρουσίασε πως αυτό έχει μια βαθύτερη λογική...


... και εξυπηρετεί (λέει) την προστασία των οικιακών βοηθών απο τη ανασφάλιστη (μαύρη) εργασία τύπου Μαγγίνας

Για παράδειγμα κάποιος που πληρώνει μόνο για μισθό και ασφάλεια, σε μια οικιακή βοηθό περίπου 15.000 με 18.000 ευρώ το χρόνο ΔΕΝ είναι προνομιούχος , είναι μεροκαματιάρης και κατά συνέπεια δε χρειάζεται τεκμήριο.

Ενώ αν κάποιος έχει "κληρονομήσει" ένα αυτοκίνητο 2000 κυβικά 15 ετίας η το αγόρασε κοψοχρονιάς και χάλασε άλλα τόσα να το φτιάξει είναι προνομιούχος και αυτό αποτελεί τεκμήριο και 1400 ευρώ το χρόνο πράσινα τέλη κυκλοφορίας.

Αυτή είναι η φιλολαϊκή πολιτική της γνήσιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Μια κυβέρνηση που μέσα απο τον κοινωνικό διάλογο αποφάσισε πως είναι αδύνατον οι κυρίες των βουλευτών - και πόσο μάλλον των υπουργοποιημένων- να κυκλοφορούν χωρίς τουλάχιστον μία οικιακή βοηθό , είναι και θέμα prestige άλλωστε ...

Τι θα πεί ο κοινωνικός κύκλος , πως θα πλαισιώνετε το πάνελ με τον αστυνομικό φύλακα απο δίπλα....


Άσε που μετά θα χρειαζόταν να καλυφθούν οι ανάγκες της οικιακής βοηθού απο την Ελληνική Αστυνομία που έχει αναλάβει τη φύλαξη των υψηλών προσώπων.

Απ'την άλλη βέβαια αποφάσισαν τα πράσινα "οικολογικά" τέλη κυκλοφορίας 600 ευρώ ακόμη και στα σαραβαλάκια , που εμφανίζουν μια εικόνα μιζέριας στους δρόμους της χώρας.

Και επειδή όλα αυτά μαζί πρέπει να ισορροπούν σε μια φιλολαϊκή πολιτική...

Κατάργησαν και το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας διότι δεν γίνεται ο Έλληνας να έχει δικό του σπίτι κι ο μετανάστης να μην έχει θα ήταν και ρατσιστικό κάτι τέτοιο....

Zeto e Hellas... που είπε κι ο πλανητάρχης !!!





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share