22/4/10

Εκτινάχθηκε το έλλειμμα - Νέα δεδομένα της Eurostat για το δημόσιο χρέος !

Τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν τα νούμερα της Εurostat είναι τραγικά !!!

Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το έλλειμμα εκτινάχθηκε ενώ για να νέα στοιχεία υπάρχει αστερίσκος. Ο αστερίσκος σημαίνει πως η Κομισιόν δηλώνει πως δεν είναι σίγουρη για το ύψος του ελλείμματος, μιας και η Ελλάδα έχει θέμα αναξιοπιστίας σε αυτά τα μεγέθη...



Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας ανέρχεται πλέον στο 13.6% του ΑΕΠ για το 2009, ανακοίνωσε η Eurostat.

Το δημόσιο χρέος ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 116% του ΑΕΠ.


(Έναντι προηγούμενων διαδοχικών εκτιμήσεων 7,7% επί ΝΔ και 12,7% του ΑΕΠ που υπολόγιζε η κυβέρνηση στο Προγραμμα Σταθερότητας) Γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν ξέρουν ούτε πόσα τελικά χρωστάνε !!!

Αυτό σημαίνει πως η "απόσταση" που υποχρεούται να καλύψει η χώρα δεν θα είναι 4% του ΑΕΠ αλλά 4,8%.

Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι....

... θα πρέπει φέτος το δημόσιο να εξοικονομήσει (από επιπλέον έσοδα και περικοπές δαπανών) 12,4 δισ. ευρώ και όχι 10 δισ. ευρώ που αρχικά υπολόγιζε η κυβέρνηση.

Αυξάνεται ετσι κατά 0,9% ή κατά 2,4 δισ ευρώ η προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος που πρέπει φέτος να επιτύχει η Ελλάδα για να είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ και στους δανειστές της.

Με την αύξηση του ελλείμματος από τη Eurostat καθίσταται ακόμη δυσκολότερη η επίτευξη του στόχου για μείωσή του κατά τέσσερις μονάδες εντός του 2010.

Επίσης, αναφέρεται ότι τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν το μέγεθος της οικονομικής κατάρρευσης στον προϋπολογισμό, στο δημόσιο τομέα συνολικά και στα ασφαλιστικά ταμεία ειδικότερα που οδήγησαν οι πολιτικές και οι πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share