22/4/10

Η Ελλάδα στο "γύψο" - Kέρδη ύψους 1 δισ ευρώ για τη Γερμανία απο το μηχανισμό στήριξης

Χθές 21 Απριλίου 2010 κλείδωσε η προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με το επιτόκιο δανεισμού του πρώτου πακέτου.

Στην πραγματικότητα δεν θα χρειαστεί παραπάνω απο οκτώ με δέκα ημέρες εως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταξύ των εκπροσώπων της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την σύνταξη του λεγόμενου προγράμματος στήριξης αφού ο καθένας ξεχωριστά υπολογίζει στα δικά του οφέλη...



Μόνο η Γερμανία από το δανεισμό της Ελλάδος μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης υπολογίζει σε κέρδη ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ !!!

Η κυβέρνηση πάντως υποσχέθηκε οτι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης το ταχύτερο δυνατόν μόλις δηλαδή η τρόικα της δώσει το πράσινο φως.

Στο μεταξύ το τριπλό κλιμάκιο έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση μαριονέτα να παρθούν όλα τα σκληρά μέτρα τώρα ενώ έθεσε ώς πρωταρχικό στόχο τις μεγάλες περικοπές στο ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση , προσπαθεί να διαπραγματευτεί το χρονικό πλαίσιο των σκληρών μέτρων. Δηλαδή η κυβέρνηση επί της ουσίας προτείνει αντί για τρία χρόνια σκληρών μέτρων να γίνουν πέντε ή και δέκα τα χρόνια, έτσι ώστε τα σκληρά μέτρα που θα έρθουν αφενός να γίνουν σταδιακά αποδεκτά απο την κοινωνία και αφετέρου να προλάβει να έχει αλλάξει η κυβέρνηση όταν αυτά απο χρόνο σε χρόνο θα αυξάνονται κλιμακωτά προς το χειρότερο.

Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής απέκλεισε τη λήψη επιπλέον μέτρων για το 2010 , όπως ακριβώς είχε αποκλείσει και την αύξηση του ΦΠΑ πριν 60 περίπου ημέρες , ενώ σημείωσε ο το ΔΝΤ θα μας φερθεί καλύτερα απο ότι φέρθηκε σε άλλα κράτη που προσέφυγαν στο ΔΝΤ για σωτηρία.








ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share