10/4/10

Face Loss, ή ... νεοελληνικά δεν έχεις "μούτρο" στην αγορά

Του Απόστολου Τσοράκη

Αυτό βασικά συμβαίνει, δεν έχει πρόσωπο στην διεθνή αγορά η ελληνική κυβέρνηση και όχι η Ελλάδα, μια που παρά την πραγματική κρίση της ΚΡΑΤΟΣ ΑΕ, οι Έλληνες πολίτες έχουν πρόσωπο, καταθέσεις (έστω και στην Κύπρο ή την Γαλλία) μαύρη ελεύθερη και δίκαιη οικονομία και απεριόριστους φυσικούς πόρους τους οποίους μια λογική διοίκηση μπορεί να χρησιμοποιήσει στην μόχλευση της οικονομίας.

Αν όχι απλά εγκληματικό είναι παράλογο και εξευτελιστικό να ταυτίζεται η Ελλάδα με την παρέα που κυβερνά σήμερα η οποιαδήποτε άλλη στιγμή...



Σε αυτό βέβαια, εκτός της επικοινωνιακής πρακτικής των διοικούντων, βοηθά πολύ και η ανταγωνιστικά, σε βαθμό ποινικού αδικήματος, ανωριμότητα και έλλειψη παιδείας των ΜΜΕ στη χώρα μας


Είναι απλά λογικό και δίκαιο να πούμε ότι αυτό που μας ζητά η Αγγέλα δεν είναι καθόλου παράλογο, δεν στρέφεται κατά της Ελλάδας, ούτε κατά του Ελληνικού λαού, για τον οποίον είναι βέβαιο ότι οι προτάσεις της είναι πιο συμφέρουσες από αυτό που γίνεται.

Αυτό που ζητά η Αγγέλα είναι να φύγει η σκάρτη διοίκηση που είναι ανίκανη να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της χώρας και ταυτόχρονα διαιωνίζει ένα αντίστοιχα σκάρτο σύστημα. Και επιπλέον ζητά το σύστημα αυτό να διαλυθεί και να αντικατασταθεί από ένα εξορθλογισμένο που θα είναι δομημένο στην προώθηση της καινοτομίας και του ανταγωνιστικού πνεύματος (κάτι σαν την μαύρη αγορά την οποία όλη σεβόμαστε και υπηρετήσαμε για δεκαετίας μεταπολεμικά)

Στην χώρα μας, ο εμφύλιος που ακολούθησε τον β' παγκόσμιο πόλεμο, δεν έληξε ποτέ και μάλιστα η πρακτική του Κωνσταντίνου Καραμανλή να δημιουργήσει με βιαστικές παροχές την αστική τάξη με τον αναδασμό και τους υψηλούς συντελεστές δόμησης, όχι μόνο κατάστρεψε την πολεοδομική ανάπτυξη της χώρας, δημιούργησε ταυτόχρονα, με την ανοχή των ενοχών, τις φαβέλες των αυθαιρέτων που οι διωγμένοι αριστεροί έβαλαν σαν αντίβαρο στην Ελληνική οικονομία της οικοδομής.

Δύο Ελλάδες χτιζόντουσαν ταυτόχρονα μέσα στον παραλογισμό της ανωριμότητας των πολιτικών και των δύο πλευρών τα τελευταία 60 χρόνια, μια νόμιμη που εθελοτυφλούσε για την επικράτηση της και θωράκιζε μια σοβιετικού τύπου κρατικίστικη οικονομία, πνιγμένη στις ενοχές της, και μια μαύρη οικονομία του αυθαίρετου και της αντίστασης ενσωμάτωσης του πλούτου που αναπτύσσονταν στο νόμιμο ΚΡΑΤΟΣ ΑΕ.

Το αστείο είναι βέβαια ότι αντίθετα με τις θεωρητικές προσεγγίσεις του φιλελευθερισμού οι κυβερνήσεις της συντηρητικής παράταξης έχτισαν τελικά το Ελληνικό σοβιέτ, την ώρα που οι αριστεροί κουμουνιστές θωράκιζαν την δύναμη της ελεύθερης οικονομίας της μαύρης αγοράς στην οποία επιβιώνει μόνο το αντικειμενικά αξιοκρατικά πολύτιμο.

Αστείο δεν είναι;

Το σύστημα όμως ήρθε και έδεσε όταν την δεκαετία του 80 ο Ανδρέας Παπανδρέου μπαίνοντας στην μέση αυτού του σάντουιτς, σύλησε τα επιχειρήματα της αριστεράς και τους ανθρώπους της, δημιουργώντας την κυβέρνηση των συνδικαλιστών οι οποίοι μετέφεραν τους κανόνες της αναρχίας της μαύρης αγοράς, στο σοβιετικού τύπου κράτος, διαφθείροντας και κατακλέβοντας ότι είχε δημιουργηθεί πριν και μετά την χούντα.

Ακολούθησαν βέβαια και 20 χρόνια στα οποία το ανορθολογικό αυτό σύστημα θωράκισε περαιτέρω τον παραλογισμό του πίσω από την γραφειοκρατία που το οδήγησαν οι εναλλαγές των κυβερνήσεων μεταξύ φιλελευθέρων και σοσιαλιστών που στόχο είχαν να απομυζούν τον κρατικό πλούτο για την επιτυχία ενός οξύμωρου σχήματος κρατικίστικου καπιταλισμού.

Αυτό το παράλογο σύστημα καταγγέλλει η Αγγέλα, και είναι καιρός να ξεπεράσουμε την συναισθηματική νοημοσύνη που εκμεταλλεύονται και τροφοδοτούν τα ΜΜΕ τρομοκρατώντας μας, και να καταλάβουμε το αυτονόητο: το ΚΡΑΤΟΣ ΑΕ της ισορροπίας του μετεμφυλιακού τρόμου τελείωσε.

Είτε διαλύουμε την αποτυχημένη αυτή εταιρία των ανεπάγγελτων πολιτικών του ΚΡΑΤΟΣ ΑΕ στην οποία μέτοχοι και κηφήνες είναι η ΠΑΣΟΚ ΑΕ, ΝΔ ΑΕ, ΚΚΕ ΑΕ, ΣΥΝ ΑΕ & ΛΑΟΣ ΑΕ ή απλώς είμαστε αυτόχειρες και είναι καιρός να χρεωκοπήσουμε και εμείς, να χάσουμε πρόσωπο στην αγορά και να πεινάσουμε

(σε πόλεμο δεν είμαστε άλλωστε).





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share