15/4/10

Fitch: Σε 2 εβδομάδες η Ελλάδα στο ΔΝΤ - Η Moody's προειδοποιεί "Κινδυνεύει το Πρόγραμμα σταθερότητας"

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένει η Fitch Ratings πως θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της Ε.Ε. και του ΔΝΤ όπως εκτιμά ο αναλυτής του οίκου Κρίστοφερ Πράις λέγοντας μάλιστα πως δεν αποκλείει και νέες υποβαθμίσεις της χώρας:

"Δε νομίζω ότι θα καθίσουν να περιμένουν να δουν εάν θα αποτύχουν στη χρηματοδότηση από την αγορά. Θα προτιμήσουν να προσφύγουν στην ΕΕ και το ΔΝΤ....



...Θα χρειαστούν περίπου μία ή δύο εβδομάδες μέχρι να συμβεί αυτό. Δε νομίζω ότι μπορούν να το καθυστερήσουν περισσότερο"



Moody's : Κινδυνεύει το Πρόγραμμα σταθερότητας


Σημαντικούς κινδύνους όσον αφορά στην εκτέλεσή του αντιμετωπίζει το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας, παρά το πακέτο στήριξης που εξειδικεύτηκε την Κυριακή, σύμφωνα με αναλύτρια της Moody's. Ο ξένος οίκος εκτιμά ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας είναι περιορισμένος αν η Ελλάδα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σε συνέντευξή της στο Reuters, η Σάρα Κάρλσον δήλωσε ότι η εξειδίκευση του μηχανισμού βοήθειας σε περίπτωση που η Ελλάδα ζητήσει την ενεργοποίησή του αποτελεί θετική εξέλιξη, ωστόσο η πιθανότητα υποβάθμισης της χώρας από την τρέχουσα αξιολόγηση Α2 κάποια στιγμή τους επόμενους 12-18 μήνες παραμένει πάνω από 50%.

«Υπάρχουν πολύ σημαντικοί κίνδυνοι στην εκτέλεση (ΠΣΑ) αναφορικά με αυτό που θέλουν να επιτύχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί όλοι "κόπτονται" να ζητήσει η Ελλάδα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης...




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share