10/4/10

Tην κοπανάει για Βοστόνη ο καταλληλότερος - Μεταναστεύει για να γλιτώσει...

Ο πρώην καταλληλότερος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα, βλέποντας ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα περιθώρια των προσωπικών του ελιγμών... μεταναστεύει !

Τη δεύτερη δραπέτευση σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας το "ΚΑΡΦΙ" .Η σκέψη δεν είναι φρέσκια. Την είχε κάνει και μετά την εκλογική συντριβή του περασμένου χρόνου....


Τότε όμως πείστηκε από τους Αγγέλου, Παυλόπουλο, Αντώναρο, Ανδριανό και Στυλιανίδη ότι θα έπρεπε να μείνει για να δρομολογήσει και τις εξελίξεις της διαδοχής του...

Πέραν των παραπάνω, καθοριστικό ρόλο είχε παίξει και ο τότε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας.

Η πρώτη κουβέντα σχετικά με την αποχώρηση είχε γίνει το βράδυ των εκλογών στη Ρηγίλλης. «Βαρέθηκα. Θέλω να φύγω», φέρεται να είχε πει ο Καραμανλής, που ήταν σκέτο ράκος. Επί μία ώρα δεν μιλούσε σε κανέναν. Όταν άρχισε να αντιδρά, τον έπεισαν να μη συμπεριλάβει στη δήλωσή του ότι αποχωρεί από την πολιτική.

Μεταξύ των στελεχών που τον πίεζαν να μείνει ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν σίγουρη ότι θα έπαιρνε την παρτίδα.

Ήθελε μάλιστα να τον χρησιμοποιήσει ως τοποτηρητή, για να διασφαλίσει το στήσιμο του παιχνιδιού. Εκμεταλλευομένη την ψυχολογική κατάσταση του Καραμανλή, του περνούσε ό,τι ήθελε.

Για παράδειγμα, ο Μεϊμαράκης τότε, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, έλεγε ότι ακόμη και η επιλογή του Σιούφα είχε προαποφασιστεί.

Η Ντόρα λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο....

Η παραμονή του Καραμανλή τής βγήκε ανάποδα. Όχι μόνο δεν τη βοήθησε να πάρει το κόμμα αλλά, απεναντίας, διευκόλυνε τον Σαμαρά να γυρίσει μαζί με τον Αβραμόπουλο το ματς.

Εκεί που τον αποθέωνε, σήμερα η Μπακογιάννη έχει αρχίσει να λέει διάφορα για τον Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του. Δεν την παίρνει κανείς στα σοβαρά, και αυτό φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις.

Τα γκάλοπ τον προσγείωσαν ανώμαλα ...

Πριν από ένα μήνα ο Καραμανλής σκεφτόταν να παραμείνει.

Μάλιστα, είχε παραγγείλει και δημοσκόπηση για να δει τι άποψη είχαν οι νεοδημοκράτες γι’ αυτόν.

Τα ευρήματα του γκάλοπ τον προσγείωσαν ανώμαλα. Όχι μόνο δεν προέκυπτε come back αλλά, απεναντίας, οι περισσότεροι τον θεωρούσαν –και δικαίως– ως τον αρχιτέκτονα της συντριβής.

Τότε άρχισαν οι αλλεπάλληλες συσκέψεις.
Μια από αυτές πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη Φεβρουαρίου στο σπίτι του Καραμανλή, στη Ραφήνα. Εκεί ήταν όλοι οι αποτυχημένοι. Από τον Αγγέλου και τον Ρουσόπουλο μέχρι τον Στυλιανίδη και τον Μολυβιάτη. «Δεν μπορεί να γίνει τίποτα», φέρεται να είπε ένας εκ των συνδαιτυμόνων απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, που έδειχνε προβληματισμένος, πέρα από τη γενικότερη εικόνα του, και για την τροπή που μπορεί να λάβουν οι υποθέσεις που διερευνώνται στις εξεταστικές επιτροπές.

Τι φοβάται ο πρώην πρωθυπουργός

Παράλληλα, ένα από τα αγκάθια του Καραμανλή άκουγε στο όνομα Αλογοσκούφης. Ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται τον πρώην τσάρο. Και τον φοβάται γιατί ξέρει τι μπορεί να του βγάλει.

O Γιώργος Αλογοσκουφης διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος κανενός.

Θυμίζει τη σύσκεψη που είχε γίνει το 2008 με τον τότε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τα ανεύθυνα «όχι» του Κώστα Καραμανλή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λόγω εκτίναξης δημοσίου χρέους και ελλείμματος.

Τότε ο Καραμανλής έδειξε την έρευνα του Γιάννη Λούλη ότι τα μέτρα ήταν αντιδημοφιλή, και δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Ανησυχεί επίσης για νέες αποκαλύψεις γύρω από το ρόλο του στην κάλυψη του ελλείμματος και τα προεκλογικά παιχνίδια με Μπαρόζο και Αλμούνια.

Αποκαλύψεις που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να στηθεί εξεταστική επιτροπή για το όλο θέμα.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά ...

Όλο και περισσότεροι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία τον δείχνουν ως υπεύθυνο και ζητούν από αυτόν να βγει δημοσίως και να κάνει σκληρή αυτοκριτική για την πορεία της χώρας. Φοβάται, λοιπόν, ότι όσο η Νέα Δημοκρατία διολισθαίνει σε ποσοστά, τόσο η Ρηγίλλης θα στρέφεται εναντίον του κατηγορώντας τον και για την πλήρη αποδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Χωρίς να υπολογίσουμε και το τι θα βγάλουν οι εξεταστικές επιτροπές για κουμπάρους, Βατοπέδιο και τα άλλα σκάνδαλα. Όλα αυτά υπολογίζει ο Καραμανλής και θεωρεί ότι πρέπει ταχύτατα να βγει από το κάδρο. Μόνο έτσι θεωρούν πως ίσως αποφορτιστεί το κλίμα και να μπορέσει στο μέλλον να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην πολιτική κονίστρα.

Προετοίμαζε τη φυγή του στη Βοστόνη...

Κάπου εκεί και λίγο πριν φύγει για την Ιταλία, με τους Θεσσαλονικείς κουμπάρους του και το ζεύγος Βαληνάκη, ο Καραμανλής αποφάσισε ότι πρέπει να αποχωρήσει για ένα διάστημα από την πολιτική.

«Θα παραιτηθώ από βουλευτής», φέρεται να είπε. Αυτό το επανέλαβε δυο-τρεις φορές συνομιλώντας με τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκη Φραντζή, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία.

Εμείς ωστόσο πιστεύουμε οτι δεν πρόκειτε να αφήσει τη βουλευτική έδρα , και δεν είναι μόνο η "γερή αποζημίωση αλλά για τη βουλευτική ασυλία εάν του προκύψουν διάφορα απρόοπτα ζητήματα.

Όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες του παρασκηνίου υποστηρίζουν ότι ήδη ο Καραμανλής έχει δώσει εντολή για να ετοιμαστεί το διαμέρισμα που είχε αγοράσει προ ετών στη Βοστόνη.

Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το είχε προαποφασίσει... αυτό θα είναι το προσωπικό του καταφύγιο...

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει το πολιτικό "λιντσάρισμα" είναι η αυτοεξορία. Θα εφαρμόσει τη προφανώς την ίδια «συνταγή» με τον μπάρμπα του...




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share