17/5/10

Τούρκοι αναχαίτισαν Ελληνικά μαχητικά στον 25ο Μεσημβρινό και το ΓΕΕΘΑ το απέκρυψε - Η Άγκυρα καταγγέλλει τώρα την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ !

Σκοτάδι μαύρο επικρατεί γύρω απο την επίσημη ενημέρωση των εξελίξεων στο Αιγαίο !!!

Οι Τούρκοι περνούν στην αντεπίθεση και προσπαθούν να φανούν αδικημένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νάπολη, την έδρα του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου, στις 3 Μαΐου η Τουρκική Αεροπορία αναχαίτισε νοτιοανατολικά του Άη Στράτη Ελληνικά μαχητικά τύπου Mirage 2000-5 τα οποία είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα και είχαν εισέλθει παράνομα σε "Τουρκικό" εναέριο χώρο!



Η καταγγελία έγινε από την Άγκυρα στο ΝΑΤΟ και αφορά περιοχή δυτικά των νησιών Λέσβου και Χίου που η Άγκυρα την χαρακτηρίζει Τουρκικό εναέριο χώρο !!!

Η Τουρκική καταγγελία αναφέρει μπαράζ "παραβιάσεων" απο Ελληνικά μαχητικά τα οποία αναχαιτίστηκαν απο την Τουρκική πολεμική αεροπορία στις 29, 30 Απριλίου και στις 3 και 4 Μαΐου!

Το ΓΕΕΘΑ έκανε γαργάρα το θέμα για να μην χαλάσουν την ατμόσφαιρα της επίσκεψης του Σουλτάνου.

Ιδού η ανακοίνωση του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ για εκείνη την ημέρα χωρίς καμία λεπτομέρεια βάσει της απαγόρευσης κοινοποίησης τέτοιων θεμάτων που έχει επιβληθεί με απαίτηση του υπουργείου Εξωτερικών:

"Την 03 Mαϊου, 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 8 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική".

Την επομένη 4 Μαΐου, οι Τούρκοι καταγγέλλουν στο ΝΑΤΟ, ότι:

«αναχαιτίστηκαν βορειοδυτικά της Μυτιλήνης αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που εξορμούσαν από την Λήμνο και παραβίασαν μία φορά τον τουρκικό εναέριο χώρο».


Στις 29 και 30 Απριλίου αναφέρονται "παραβιάσεις" από F-16 και Mirage 2000-5 που εξορμούσαν από αεροδρόμια της Σκύρου και της Λήμνου.

Τι ακριβώς εννοούν «Παραβιάσεις νοτιοανατολικά του Άη Στράτη» οι Τούρκοι;

Από πότε ο εναέριος χώρος νοτιοανατολικά του Άη Στράτη βαπτίστηκε «αμφισβητούμενη περιοχή»;


Η Ελληνική πλευρά γνωρίζει τις ανακοινώσεις στο ΝΑΤΟ των Τουρκικών Επιτελείων από την ίδια ημέρα που έγιναν.

Δηλαδή ένδεκα ημέρες, τουλάχιστον ενωρίτερα για το περιστατικό του Άη Στράτη.

Τέθηκε το θέμα στις πρόσφατες συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν;

Όχι βέβαια .... Σκοταδισμός και βουβαμάρα !!!

Δηλαδή , ο εναέριος χώρος ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, σιωπηλά παραδίδεται στην Τουρκία στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας που ασκείται από την κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share