12/5/10

Τα γιουσουφάκια μοιράζουν το Αιγαίο ala ΔΝΤ - Τουρκικές φρεγάτες εγκλώβισαν και απείλησαν με κατάρριψη Ελληνικά μαχητικά.

Οι πορεία Ελληνικών μαχητικών που πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν έλεγχο απο Τουρκική φρεγάτα που τα εγκλώβισε στο ραντάρ με την απειλή της κατάρριψης!

Ντουμπεκί η κυβέρνηση εν όψη της επίσκεψης του Σουλτάνου στην Αθήνα !

Τουρκική λίμνη το Αιγαίο αφού οι Τούρκοι έχουν περάσει σε στάδιο ελέγχουν διέλευσης απο την "ιδιοκτησία" τους , ελέγχοντας ακόμη και Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Το ΓΕΕΘΑ προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός και ζητά να πέσουν οι τόνοι εν όψη επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα....


Σειρά αεροναυτικών επεισοδίων είχαμε τα ξημερώματα στο Αιγαίο με τις Τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς Ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ Τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη.

Την σκυτάλη ανέλαβαν στη συνέχεια και ώρα 09.14π.μ. τα Τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Προκλητική και η στάση του ΓΕΕΘΑ που ακολουθώντας την πάγια τακτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει μονίμως οτιδήποτε συμβαίνει στο Αιγαίο υπηρετώντας ουσιαστικά τη βούληση της κυβέρνησης που εδώ και μήνες προσπαθεί να αποκρύψει απο το φώς της δημοσιότητας τα όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο για να μην χαλάσει όπως λένε το κλίμα της επίσκεψης του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Τα πλέον σοβαρά και ανησυχητικά συμβάντα σημειώθηκαν γύρω από την Λέσβο και την Χίο.Χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αη Στράτη πετούσε ένα C-130 της Π.Α. εκτελώντας δρομολόγιο ρουτίνας, όταν δέχθηκε σήμα από Τουρκική φρεγάτα ότι παραβίαζε δεσμευμένη περιοχή και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα γιατί «κινδύνευε η ασφάλεια του αεροσκάφους» !

Το C-130 ενημέρωσε το ΑΤΑ και συνέχισε την πορεία του μέχρι να βρεθεί εκτός του βεληνεκούς των Α/Α συστημάτων της Τουρκικής φρεγάτας (κλάσης Ο.Η.Perry με βλήματα SM-1).

Στις 21.05, η Πολεμική Aεροπορία έστειλε στο βόρειο Αιγαίο ένα σχηματισμό μαχητικών κρούσης και συγκεκριμένα 4 F-4E Peace Icarus 2000, τα οποία ενώ πετούσαν εντός του ΕΕΧ δέχθηκαν νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη κατάρριψή τους (!) από Τουρκική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή.

Σε βοήθειά τους έσπευσαν δύο Ελληνικά F-16C τα οποία πέταξαν σε μεγαλύτερο ύψος από τα F-4 «για τον φόβο των Ιουδαίων».

Στις 22.16 κι ενώ τα F-4 είχαν αποχωρήσει, τα Ελληνικά F-16 πήραν σήμα ότι είχαν εγκλωβιστεί από τα αντιεροπορικά ραντάρ δύο φρεγατών και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα!

Σε όλες τις περιπτώσεις τα Ελληνικά αεροσκάφη εκινούντο σε μη δεσμευμένες περιοχές του Αιγαίου απο την Τουρκία.

Τα Τουρκικά ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας S-70 εκτελώντας συνδυασμένες ασκήσεις με τα Τουρκικά υποβρύχια που σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις κινήθηκαν, όπως μας αναφέρθηκε, περιμετρικά και μέσα στα εθνικά χωρικά ύδατα, προχώρησαν σε 10 παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ.!

Ιδού οι ακριβείς ώρες και τα σημεία που έγιναν οι παραβιάσεις οι οποίες απεκρύβησαν επιμελώς:

12:24 Χίο- Σάμο
1:47 ΒΔ Ικαρίας
3:37 ΒΑ Σκυρου
3:50 Σάμο-Κω
5:00 Νότια Σάμου
5:21 Λήμνο Λέσβο
6:34 Δυτικά Λέσβου
6:38 Νότια Σάμου
8:10 Χίο- Σάμο
8:43 Λήμνο-Λέσβο

Από τις 08:00 μέχρι τις 08:50 σήμερα υπήρξε μπαράζ παραβιάσεων από όλα τα Τουρκικά αεροπορικά μέσα οι οποίες ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό να καταμετρηθούν!

Πάντως στις 9:14 δύο Τουρκικά F-16 μεταξύ Λήμνου-Λέσβου, στις 9:19 δύο άλλα F-16, επίσης σε Λήμνο-Λέσβο και στις 10:40 ελικόπτερο μάλλον S-70 μεταξύ Σάμου-Κω, παραβίασαν τον Ε.Ε.Χ.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απόλυτα ακριβείς, αλλά τονίζουμε την δυσχέρεια στην συλλογή των πληροφοριών λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί στα Επιτελεία από την κυβέρνηση.

Το σίγουρο είναι πια οτι σύμφωνα με τη βουβή στάση της Ελληνικής κυβέρνησης όλες αυτές οι παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου και Εθνικών χωρικών υδάτων τείνουν σιγά-σιγά να μην ονομάζονται καν παραβιάσεις αλλά ...
Τουρκικές βόλτες στο Αιγαίο.


Δείτε τι γράφει η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ !

Υπαγορευμένη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ προσπαθώντας να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» για την απόκρυψη των αεροναυτικών επεισοδίων που συνέβησαν την νύκτα στο Αιγαίο από επιθετικές κινήσεις των Τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων.

Επιβεβαιώνει πλήρως τις Τουρκικές κινήσεις σε βάρος των δύο σχηματισμών των μαχητικών αεροσκαφών και του ενός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130:

«Ανακοινώνεται ότι, στη περιοχή του Αιγαίου όπου διεξάγεται τουρκική αεροναυτική άσκηση, την Τρίτη 11 Μαϊ 2010, ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια, δύο σχηματισμοί ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εκλήθησαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν, το μεν μεταφορικό την «πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».»

Αναγκάζεται βέβαια, από τον υποβολέα της ανακοίνωσης να σημειώσει ότι

«Το περιστατικό δεν αξιολογείται, από στρατιωτικής πλευράς, ως ιδιαίτερης βαρύτητας, επειδή η κλήση πραγματοποιήθηκε λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, Ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, Τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση»!


Και τονίζουμε τη λέξη «υποβολέα» γιατί η ανακοίνωση υπαγορεύθηκε από μη ένστολο…

Παραμερίζουμε την κωμική προσπάθεια της ανακοίνωσης να ... δικαιολογηθούν οι Τουρκικές κινήσεις "λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας στην περιοχή, αφενός μεν, Ελληνικών αεροσκαφών και αφετέρου δε, Τουρκικών πολεμικών πλοίων που μετείχαν στην άσκηση"!

Η δικαιολογία δεν αντέχει σε κριτική και το ξέρουν και αυτοί που την συνέταξαν.

Γιατί με αυτή την δικαιολογία κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα: Όταν θα βρίσκονται στην ίδια περιοχή Τουρκικά πολεμικά πλοία και Ελληνικά μαχητικά τα πρώτα θα πρέπει να ελέγχουν τα δεύτερα!

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το περιεχόμενο της παραπάνω πρότασης σημειώνουμε τα εξής:

Οι Τουρκικές δυνάμεις όχι απλώς δεν είχαν καμία αρμοδιότητα, αλλά προχώρησαν σε παραβίαση των ισχυόντων κανονισμών. Στην μέση του Αιγαίου, ζητούσαν στοιχεία από τα Ελληνικά αεροσκάφη σε μία πειρατική ενέργεια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Επρόκειτο περί ενός «τσαμπουκά» τον οποίο η Ελληνική πλευρά τον «κατάπιε αμάσητο» κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας. Δεν υπήρχε καμία δέσμευση της περιοχής για τα εναέρια μέσα, ούτε καν η συνήθης παράνομη δέσμευση που κάνει η Αγκυρα.

Στην περιοχή εκτελείτο ανθυποβρυχιακή άσκηση από τους Τούρκους και το μόνο που είχε εκδοθεί ήταν ένα sub-note για την ύπαρξη Τουρκικών υποβρυχίων.

Το παιχνίδι είναι καθαρά πολιτικό: Ερωτήθηκε η C-130 «Ποιες είναι οι προθέσεις του» (!) την στιγμή που φαινόταν καθαρά στα ραντάρ ότι επρόκειτο για μεταφορικό αεροσκάφος!


Αλλά πέρα από αυτό δεν είχαν κανένα δικαίωμα να προχωρήσουν σε έλεγχο, όχι στρατιωτικών μεταγωγικών, ούτε καν πολιτικών αεροσκαφών και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους σχηματισμούς των 4 F-4E Peace Icarus και των δύο F-16 που εκλήθησαν να δηλώσουν την «ταυτότητά τους», επίσης πρόκειται για πειρατική ενέργεια και επιπροσθέτως.

Για να μην αναφέρουμε την απόκρυψη των δεκάδων παραβιάσεων για τις οποίες δεν μιλάει καθόλου η ανακοίνωση.

Ξέρουμε ότι "χαλάμε το κλίμα" εν όψει της επίσκεψης του Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητούμε για ύπαρξη εγκληματικών ευθυνών σε επίπεδο εθνικών θεμάτων, πέρα από την Οικονομία;

Εκτός και αν το Αιγαίο έχει μοιραστεί de facto με σκεπτικό ala ΔΝΤ και δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της μυστικής διαβούλευσης.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share