5/5/10

Μεγάλη Πανελλαδική Απεργία - Οι Έλληνες στους δρόμους !

Τα νέα σκληρότερα μέτρα που εξαγγέλλει κάθε τόσο η κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού λαού, οδηγούν τον κόσμο στους δρόμους με την μεγαλύτερη ίσως απεργία των τελευταίων ετών, σε μία μεγαλειώδη πορεία που μέσω των διεθνών ΜΜΕ θα κάνει το γύρο ολόκληρου του κόσμου.

Οι Έλληνες διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης μαριονέτας που ανέλαβε την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις και παρέδωσε τη χώρα τους στους νέους οικονομικούς κατακτητές της τροικας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαικής Επιτροπής και Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας...Στη σκιά των νέων κυβερνητικών μέτρων με στόχο να δανειστούν και πάλι για να ενισχύσουν το τραπεζικό σύστημα σε βάρος του Ελληνικού λαού , η ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία κατεβαίνουν σε οργανωμένες, μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη απεργία τα τελευταία χρόνια στη χώρα και η μεγαλύτερη πορεία

Μετά την Πανελλαδική απεργία της 5ης Μαΐου, η εκτελεστικές επιτροπές θα συνεδριάσουν ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου.

Δεμένα θα είναι στις 5 Μαϊου και τα πλοία στα λιμάνια, απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό επίσης.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ, όπως επίσης και οι μηχανικοί.

Ακόμη 24ωρη απεργία έχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Χειρόφρενο θα τραβήξουν την Τετάρτη και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λεωφορείο, Τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ από τις 10:00 - 16:00 για να μεταφέρουν τους απεργούς στις πορείες συγκεντρώσεως που θα γίνουν στο κέντρο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 5 Μαΐου έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, 24ωρη πανελλαδική στις 5 Μαΐου κήρυξε η ΟΤΟΕ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης (και όχι από τις 12.30 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για τα οικονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00πμ-15:00μμ).

48ωρη απεργία από τους δασκάλους

Απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρη στάση εργασίας στις 3 Μαΐου προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, προσανατολίζεται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα. Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share