6/5/10

Ντόρα ΤΕΛΟΣ - Πάει κι αυτή... πάμε παρακάτω..

Το "ΝΑΙ" που ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, της το φόρεσε κολάρο ο Σαμαράς

Διαγραφές και στα 2 μεγάλα κόμματα στον απόηχο της λαικής οργής !


Mαύρα γενέθλια για τη Ντόρα Μπακογιάννη που έκλεισε απόψε 6/5 τα 57 της χρόνια επιφύλαξε ο Αντώνης Σαμαράς αφού αντί για δώρο της έκλεισε κι αυτός την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας στα μούτρα.

Στον απόηχο της λαικής οργής για τη σημερινή κατάντια της χώρας τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας βλέπουν τα ποσοστά τους να κατρακυλούν και προχωρούν σε διαγραφές....


Εδώ και ημέρες, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα φέρει με την μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στη Βουλή, ο προβληματισμός σε μερίδα βουλευτών της ΝΔ ήταν έντονος.

Τότε ήταν που άρχισε και η ανταλλαγή απόψεων της Ντόρας με αρκετούς προσκείμενους στην ίδια να θεωρούν «αυτονόητο» ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα, είχε άλλωστε η ίδια διαμηνύσει στον γραμματέα της Κ.Ο. Κ. Τασούλα πως θα υπερψηφίσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου άλλωστε τάχθηκε η ίδια και στην συνάντηση που ζήτησε από τον Σαμαρά. Σύμφωνα με «ουδέτερους» παρατηρητές, η Ντόρα εκμεταλλεύθηκε το χρονικό κενό ανάμεσα στο πότε τέθηκε το ζήτημα και στην αργοπορημένη απόφαση Σαμαρά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και πήρε θέση από νωρίς υπέρ του νομοσχεδίου.

Αν λοιπόν συμφωνούσε μαζί της ο Σαμαράς θα εμφανιζόταν στα μάτια των υπολοίπων ότι σύρεται από την Ντόρα....

Αν πάλι διαφωνούσε (όπως τελικά έγινε) τότε η Ντόρα θα έπρεπε να αναθεωρήσει δημοσίως τη στάση της , υποκλινόμενη στη βούληση του αρχηγού.

Το σίγουρο ήταν πως τα χνώτα τους δεν ταίριαζαν και κατ' ουσίαν αυτό ήταν μια καλή αφορμή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Έτσι κι αλλιώς ο Σαμαράς αφορμή έψαχνε για να ξαναψεκάσει άρωμα "κάθαρσης" στη Νέα Δημοκρατία (βλέπε Παυλίδης)

Την είχε προειδοποιήσει...

Η προτελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος ουσιαστικά «διαζυγίου» παίχθηκε με την συνάντηση της Ντόρας με βουλευτές που την στήριξαν, στους οποίους και ανακοίνωσε την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.(ανακατωσούρες δηλαδή)

Όταν την Τετάρτη στη Ρηγίλλης πληροφορήθηκαν την απόφαση της Ντόρας προετοιμάσθηκαν απλώς για το εδώ και καιρό αναμενόμενο: μια πράξη της Ντόρας που θα την οδηγούσε στην «έξοδο».

Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ταίριαξαν

Η Ντόρα δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει την ήττα της όπως ποτέ δεν μπόρεσε να χωνέψει και το πόσο έντεχνα της "γρασάρισαν" το δαχτυλίδι της διαδοχής που της έταξε ο Καραμανλής και της "γλίστρησε" μέσα από τα χέρια , εξ αιτίας του πολιτικού τέκνου του πατέρα της Δ.Αβραμόπουλου , που έπαιξε το ρόλο τού "λαγού" για εκλογές απο τη βάση προωθώντας έντεχνα την βούληση του Καραμανλή να αναλάβει την ηγεσία ο Αντώνης Σαμαράς.

Κι επειδή έγιναν όλα τόσο πρόσφατα (ας έχουμε την αίσθηση οτι κυβερνάει 10 χρόνια ο Παπανδρέου) η Ντόρα Μπακογιάννη εδώ και μήνες είχε πάρει τις αποφάσεις της για τη δημιουργία νέου κόμματος , έτσι κι αλλιώς η ΝΔ δεν τη χωρούσε πλέον.

Η απόφαση το απόγευμα στη Ρηγίλλης (μετά από σύσκεψη των στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ) να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ήταν απλώς το υστερόγραφο ή αλλιώς το «γάντι» που η Ντόρα πέταξε και ο Αντώνης Σαμαράς το σήκωσε και της το πέταξε στα μούτρα.

Απο την άλλη πλευρά ισχυροποιήθηκε εσωκομματικά ο Σαμαράς , αφού και επίδειξη ισχύος έκανε ... και άρωμα κάθαρσης ξαναψέκασε και απέδειξε και στους άλλους πως έχει ο καιρός γυρίσματα.

Αφού στην στερνή πορεία της πρώην ισχυρής κυρίας προς την έξοδο δεν την ακολούθησε κανείς ... Ούτε καν ο μικρός αδελφός της ο Κυριάκος (με τον οποίο φημολογείται οτι τα έχει τσουγκρίσει κιόλας γιατί δεν ακούει το μπαμπά και κάνει του κεφαλιού της),

Η οριστική διαγραφή της όμως από τη ΝΔ, προφανώς διαλύει τις ενδεχόμενες αυταπάτες για μελλοντική άρση της διαγραφής της από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το σενάριο «ολικής επαναφοράς» (α λα Γιώργος Σουφλιάς) δεν μοιάζει και πολύ πιθανό με τα σημερινά δεδομένα. Και ούτε υπάρχουν και πολλά κοινά σημεία με το τότε.

Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει εάν και πότε θα παραιτηθεί από την βουλευτική της έδρα. Μέχρι στιγμής πάντως, από τη Ρηγίλλης δεν έχει τεθεί ζήτημα επιστροφής της έδρας, ωστόσο πηγές από το κόμμα αναφέρουν ότι το θέμα θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σαν επαγγελματίας πολιτικός η Ντόρα Μπακογιάννη ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Από μικρή άλλωστε, έζησε και μεγάλωσε μέσα στην πολιτική και έχει μάθει να προγραμματίζει καλά την κάθε κίνησή της.

Μήνες τώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις και προβλέπει το μέλλον .
Ο δικομματισμός άλλωστε συνθλίβεται καθημερινά υπό τη νέα διακυβέρνηση της τρόικας και την έξαρση της λαικής οργής...


Η κατάλληλη ευκαιρία για την ανακοίνωση της νέας παράταξης δεν θα αργήσει να έρθει...

Έτσι κι αλλιώς....

Το μαγαζί Ν.Δ. ανήκει πλέον σε άλλον, είναι ετοιμόρροπο και βρωμάει, όσο κι αν ψεκάζει κάθαρση ο Σαμαράς δεν ξεβρωμίζει με τίποτα. Στη συνείδηση των Ελλήνων έχει καταδικαστεί.

Το "τσουνάμι" της κοινωνικής έκρηξης πλησιάζει, όσο αυξάνεται η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση , η εγκληματικότητα...

Το μαγαζί ΠΑ.ΣΟ.Κ τετραετία δεν βγάζει με τίποτα... κι απ'οτι φαίνεται θα φύγουν νύχτα κι αν προλάβουν όλοι.

Άραγε η Ντόρα ξέρει πολύ καλά την δουλειά της....

Άσε που, απόψε που γιορτάζει μπορεί και να φάνε σοκολάτα παρέα με τον Παυλίδη.



Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς "έφαγε" Παυλίδη




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share