18/5/10

Άρθρο Σοκ για την Κύπρο - Οι Έλληνοκύπριοι πληρώνουν τους Τούρκος κατακτητές !

Το παρακάτω άρθρο εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ απο Ελληνοκύπριο ο οποίος περιγράφει με οικονομικά στοιχεία έξοδα εκατομμυρίων ευρώ που πληρώνουν οι Ελληνοκύπριοι για την οικονομική συντήρηση των Τούρκων κατακτητών στα κατεχόμενα.

Οι Ελληνοκύπριοι πληρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων, την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, ακόμη και τη συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων και κατοικιών !!!!

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο...


" Όπως είναι σε όλους μας γνωστό η Κύπρος δεν κατάφερε να αποφύγει την παγκόσμια οικονομική κρίση που βασάνισε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο. Στο κείμενο αυτό όμως δεν θα ψάξω να βρω τους λόγους που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, αλλά και δεν θα σχολιάσω τις κακές εκτιμήσεις και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη ότι η Κύπρος δεν κινδυνεύει από την κρίση.

Για την ιστορία θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας πιστεύει ότι ένας από τους λόγους που η Κυπριακή οικονομία έχει πτωτική τάση είναι το γεγονός ότι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων είναι αρκετά ψηλοί. Τουλάχιστος αυτό δήλωσε κατά το 47ο συνέδριο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.. Έτσι σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκαν και τα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας όμως απέφυγε να κάνει αναφορά στην οικονομική ενίσχυση που δίνει η Κυπριακή Κυβέρνηση στους Τουρκοκύπριους, γεγονός που συμβάλλει στην επιδύνωση της οικονομίας του κράτους.

Διαβάζοντας από το έντυπο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας "Περί Κύπρου" βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 έχει δώσει 167,28 εκατομμύρια Ευρώ!!!

Πιο αναλυτική η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξοδέψει

22.62 εκ. ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων.

117,9 εκ. ευρώ για κοινωνικές παροχές

1,22 εκ. ευρώ για επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία

9,25 εκ. ευρώ για γεωργικούς παράγοντες

4,35 εκ. ευρώ για την εκπαίδευση

4,22 εκ. ευρώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα

0,26 εκ. ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες

7,46 εκ. ευρώ συντήρηση μουσουλμανικών μνημείων και κατοικιών, υπηρεσία τουρκικής γλώσσας στο ΡΙΚ και συντήρηση οδοφραγμάτων.

Αρχίζοντας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Έλληνας Κύπριος πολίτης έχει κάθε δίκαιο να αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τον Τούρκο.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ είναι ο Έλληνας που πληρώνει και συντηρεί εδώ και τόσα χρόνια τα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, περιμένει για να εξυπηρετηθεί μέχρι και πολλούς μήνες σε αντίθεση με τους προνομιούχους Τούρκους.

Συνεχίζοντας με τις κοινωνικές παροχές είναι αδιανόητο να δίνονται τόσα εκατομμύρια ευρώ σε συντάξεις, κοινωνικές ασφαλίσεις κλπ σε Τούρκους οι οποίοι ουδέποτε τήρησαν τις υποχρεώσεις τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι Έλληνες που δεν δικαιούνται ή τους παραχωρείται με μεγάλη καθυστέρηση το ανεργιακό επίδομα ή διαφορετικές οικονομικές βοήθειες από το Γραφείο Ευημερίας.

Απίστευτο είναι και το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει 9,25 εκ. ευρώ για την συντήρηση φραγμάτων, συστημάτων άρδευσης και παροχής νερού σε κατεχόμενα χωριά.

Και ας περιμένουν οι δικοί μας αγρότες βοήθεια σε δύσκολες εποχές. Και σαν μην έφτανε όλο αυτό το κράτος ξοδεύει 4,22 εκ. ευρώ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα.

Οπόταν η σημαία που φωτίζεται στον Πενταδάκτυλο γίνεται με δική μας συνεισφορά!!!

Επιπρόσθετα ο Έλληνας Κύπριος που πληρώνει κανονικά την ΑΗΚ με τους νέους λογαριασμούς επιβαρύνεται και το πρόστιμο της εταιρείας από την Ευρώπη.

Υπερπρονόμιο για τους "κακόμοιρους" και "απομονωμένους" Τουρκοκύπριους είναι και η πληρωμένη από το κράτος φοίτηση τους σε ιδιωτικά σχολεία και η δωρεάν μεταφορά τους από τα κατεχόμενα προς το σχολείο!!! Αλήθεια αν κάποιο Ελληνόπουλο θελήσει να φοιτήσει σε ένα ιδιωτικό σχολείο θα πάρει έστω και την ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το κράτος;

Το πιο τραγικό από όλα είναι η χορηγία τέκνου που δίνεται!!! Προφανώς για την κυβέρνηση μας δεν υπάρχει καθόλου ο κίνδυνος για δημογραφική αλλοίωση του νησιού.

Για όλα τα πιο πάνω ωφελήματα των Τουρκοκυπρίων η Κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε καμμιά περικοπή, σε αντίθεση με τους πολίτες που εδώ και τόσα χρόνια πληρώνουν κανονικά την φορολογία τους, τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και τις κοινωνικές τους ασφαλίσεις.

Επιπρόσθετα εκτός από τις αποκοπές που θα δεχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Έλληνες Κύπριοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν τουλάχιστον 7 ευρωλεπτά περισσότερα την βενζίνη για αντιμετώπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τελικά κάθε μέρα βλέπουμε και πιο απίστευτα πράγματα σε αυτό τον τόπο!!!
"
________________________________________________________

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ:


Όσοι Ελληνοκύπριοι είναι σε θέση να μας αποστείλουν περισσότερες πληροφορίες, έγγραφα ή στοιχεία ντοκουμέντα σχετικά με το θέμα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο contact.tiresias@yahoo.gr προκειμένου να επανέλθουμε στο θέμα.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ διατηρεί αυστηρή προστασία της ανωνυμίας όλων όσων επικοινωνούν μαζί μας αφού τα email προωθούνται μέσα απο δίκτυο διανομής στους συντάκτες οι οποίοι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχεία του αποστολέα.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share