18/5/10

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ "καρατόμησε" Γκερέκου - Oι αναμνήσεις ξαναγυρίσανε στον Τόλη (Δείτε το βίντεο)

Την παραίτηση της υπέβαλε τελικά η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου αφού το κλονισμένο ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε τελικά καλύψει την "κανονιά" μετά απο το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που "ξέθαψε" φορολογικά στοιχεία για τα τεράστια χρέη του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου τα οποία είναι γνωστά εδώ και χρόνια.

Η αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να προστατέψει την υφυπουργό στη ζεστή "αγκαλιά" του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Γ.Πεταλωτή ο οποίος έσπευσε να "μπαλώσει" το θέμα κάνοντας λόγο για ένα δημοσίευμα με ελλειπή στοιχεία.


Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ όμως , φαίνεται πως είχαν πάρει την απόφαση τους να "καρατομήσουν" και δεν έκαναν πίσω.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνέχιζαν με νέες αποκαλύψεις και στοιχεία για άτομα τα οποία εμπλέκονται σε αποκρύψεις στοιχεία φορολογικών υποχρεώσεων του Τόλη Βοσκόπουλου ο οποίος επι σειρά ετών κατάφερνε και έπαιρνε κανονικά φορολογική ενημερότητα για αγορές ακινήτων.

Το χειρότερο όμως είναι πως κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει εάν η έρευνα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ έφθανε σε αποκαλύψεις στοιχείων που φθάνουν εως υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία συνέδραμαν στην κάλυψη των χρεών του Βοσκόπουλου με αντάλλαγμα την ενασχόληση της Άντζελας στην πολιτική. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, δεδομένου και της μεγάλης πτώσης του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αποφάσισε τελικά να μην ρισκάρει ακόμη ένα πλήγμα εν μέσω και του γενικότερου κλίματος λαικής οργής και έτσι αργά χθες το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση για να προλάβει τυχόν νέα δημοσιεύματα.

Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον Τόλη Βοσκόπουλο φοροφυγά και για προληπτικούς λόγους διέταξε μάλιστα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ποιοί "έριξαν στα μαλακά" το καλλιτέχνη βοηθώντας τον να μην πληρώνει έως σήμερα το χρέος του ενώ παράλληλα να μην έχει και πρόβλημα με την εφορία. Δηλαδή κάτι σαν έμμεση παραγραφή χρεών.

Η Άντζελα Γκερέκου εμφανώς ενοχλημένη απο όλα αυτά , αλλά και τη στάση της κυβέρνησης αφού εξ'αιτίας αυτών των χρεών πολιτεύτηκε η Άντζελα , μετά από επικοινωνία που είχε με το πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτηση της απο το αξίωμα της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

Η Άντζελα Γκερέκου υπεραμύνθηκε των δηλώσεων του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου αφού τις επανέλαβε και η ίδια στο κείμενο της παραίτησης της δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση των χρεών του Τόλη εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής τους γνωριμίας. (Λές και δεν τα γνώριζε ή απο το κουκούλωμα τους η ίδια δεν θα είχε όφελος)


Ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστάει στην εφορία των ιλιγγιώδες ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ιδού και το δημοσίευμα που "καρατόμησε" την Άντζελα Γκερέκου.


Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του ζεύγους ο Βοσκόπουλος το 2007 δήλωσε εισοδήματα 34.995,69 ευρώ και η Γκερέκου 62.970,74 ευρώ (δηλαδή λιγότερα και απο το "βασικό" μισθό ενός μισθοσυντήρητου βουλευτή )

Συνολικά το ζεύγος δηλώνει οτι έχει στην κατοχή του 17 ακίνητα ενώ η Α. Γκερέκου δηλώνει οτι είναι κάτοχος μετοχών αξίας άνω των 200.000 ευρώ και έχει καταθέσεις περίπου 100.000 ευρώ, ενώ ο Τόλης Βοσκόπουλος δηλώνει οτι έχει στο ονομά του καταθέσεις λίγο πάνω από 2.000 ευρώ !

Από το 1993 έως το 2000 για κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα του Τόλη Βοσκόπουλου συστηνόταν και ξεχωριστή εταιρεία, οι οποίες ωστόσο στη συνέχεια δεν υπέβαλλαν ουδέποτε φόρο στην εφορία. Οι εταιρείες αυτές που η καθεμία κάλυπτε μία και μόνο καλλιτεχνική δραστηριότητα του καλλιτέχνη ήταν ουσιαστικά εταιρείες φαντάσματα.

Απο το 1993 και μετά δεν έχει πληρωθεί ποτέ κανένας φόρος εισοδήματος !

Διαβάστε επίσης:

Άντζελα Γκερέκου - Για τα χρέη του Τόλη μπήκε στο ΠΑΣΟΚ και για τα ίδια χρέη παραιτήθηκε





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share