4/5/10

Οι Κυβερνήσεις…. και η Κόπρος του Αυγεία

Γράφει ο Πορφυρός Φοίνιξ

Αλήθεια πόσο διαχρονική είναι οι αξία των μύθων;

Ο μύθος αναφέρει, ότι όταν ο Ηρακλής σε ένα σταυροδρόμι, ρώτησε δύο πανέμορφες κοπέλες, ποιο δρόμο να τραβήξει.

Η επονομαζόμενη Κακία του έδειξε έναν φαρδύ, ίσιο, χωρίς εμπόδια δρόμο, που αν τον ακολουθούσε, θα χαιρόταν τη ζωή, αλλά θα έκανε ένα σωρό «κακές πράξεις».

Η επονομαζόμενη Αρετή, του έδειξε ένα δρόμο γεμάτο κοφτερές πέτρες και αγκάθια, στενό και δύσβατο, που αν τον βάδιζε, θα κέρδιζε στο τέλος αναγνώριση από τους συνανθρώπους του...

Αλήθεια πόσο ρομαντική αλλά και πόσο ρεαλιστική μπορεί να γίνει αυτή η ιστορία;


Ας αντικαταστήσουμε τον Ηρακλή με τις Κυβερνήσεις που πέρασαν. Ανατρέχοντας στον παρελθόν θα παρατηρήσουμε ότι, όχι μόνο διάλεξαν τον εύκολο δρόμο, αλλά δεν είχαν και τύψεις για τις επιπτώσεις που θα είχε στο μέλλον.

Προκειμένου να αρπάξουν πλούτο και να κερδίσουν μια λαμπρή (επιβαλλόμενη από τα Μ.Μ.Ε) υστεροφημία, προτίμησαν το δρόμο της "Κακίας".

Συκοφάντησαν, προπαγάνδισαν, εξαπάτησαν και έκλεψαν με απόλυτη ατιμωρησία (οι περιβόητες Εξεταστικές Επιτροπές δεν έβγαλαν ποτέ κανένα αποτέλεσμα), προβάλλοντας μια εικόνα πρότυπου Δημοκρατίας, με μια Οικονομία σταθερή και ευημερούσα.

Με πληθώρα διορισμών εγκλώβισαν και διέφθειραν το λαό, δημιούργησαν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, απαξίωσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ενώ παράλληλα κάλυπτα τα αίσχη τους στο όνομα μιας «Παγκοσμιοποιημένης» (στην πραγματικότητα ασύδοτης) αγοράς που θα διόρθωνε τις όποιες στρεβλώσεις από μόνη της.

Το αποτέλεσμα…;

Ένα Οικονομικό μοντέλο ασυμβίβαστο με την παραγωγή, που το βιοτικό επίπεδο βελτιώνονταν ανεξάρτητα του παραγόμενου πλούτου. Που βασιζόμενο στον δανεισμό αύξησε το κόστος διαβιώσεις.Τη σχέση εμπιστοσύνης του λαού με το σύστημα της Δικαιοσύνη να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Θεμελιώδεις θεσμοί λειτουργίας του κράτους έχουν απαξιωθεί.

Ο Πατριωτισμός που καθηγητάδες και πολιτικάντηδες τόσο συκοφάντησαν ως φασισμό, εθνικισμό ακόμα και ρατσισμό, καλείτε πλέον να στηρίξει μια Εθνική προσπάθεια.

Με λίγα λόγια μετέτρεψαν το Κράτος, αργά αλλά σταθερά, σε μια «Κόπρο του Αυγεία»

Ο μύθος αναφέρει ότι οι στάβλοι είχαν να καθαριστούν πάνω από 30 χρόνια- Τι σύμπτωση!!

Αγκυλώσεις, αναξιοκρατία, κωλυσιεργία, διαφθορά και ασυνέπεια.

Κι αν όλο αυτό μοιάζει με εφιάλτη και κάποιος αναρωτηθεί: πού βρισκόταν κάθε φορά η λεγόμενη αντιπολίτευση;

Η απάντηση είναι εξίσου απλή: Είτε περίμενε την διαδοχή της στην εξουσία δημιουργώντας τεχνίτες πολώσεις άνευ ουσίας, είτε ακολουθούσε τις κυρίαρχες επιλογές εγκλωβισμένη πάντοτε στα ίδια σχήματα του παρελθόντος.

Όπως όμως η Ανοχή αποτελεί και δείγμα Συνενοχής, έτσι και οι συμμετοχή τέως Υπουργών σε νεότερους κυβερνητικούς σχηματισμούς αίρει το επιχείρημα της άγνοιας και της «καμένης Γης».

Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση και όλοι τους έχουν μερίδιο ευθύνης!!

ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !!!


Πορφυρός Φοίνιξ



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share