5/5/10

Οι κοινωνικές αναταραχές ξεκίνησαν με τρεις νεκρούς στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε εικόνες απο τα ξένα δίκτυα.

Πάνω απο 150.000 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών.

Σκηνικό πολέμο στο κέντρο της Αθήνας με πετροπόλεμο συμπλοκές με τα ΜΑΤ βανδαλισμούς και βόμβες μολότοφ.

Εξ'αιτίας των αναταραχών τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από ρίψη μολότοφ που πέταξαν άγνωστοι...


Οι τρείς άτυχοι εργαζόμενοι της τράπεζας εγκλωβίστηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου όπου εξ'αιτίας του πυκνού καπνού εξέπνευσαν από ασφυξία. Από την πυρκαγία τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 12 άτομα εκ των οποίον 9 τραυματίες νοσηλεύονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και 3 στο Σωτηρία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια με στόχο να στιγματιστούν οι λαικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενώ οι πρώτες πηγές αναφέρουν οργανωμένη εμπρηστική ενέργεια αφού στο σημείο αναφέρεται ότι είχε τοποθετηθεί πριν τη ρύψη μολότοφ δοχείο με έφλεκτο υλικό (πιθανόν βενζίνη)

Την ίδια ώρα καίγονται μαγαζιά,αυτοκίνητα και δημόσια κτίρια απο τη Συγγρού ως την Πανεπιστημιου.

Η πολιτική ηγεσία μακριά απο τα γεγονότα εγκλεισμένη στο ασφαλές περιβάλλον της βουλής με το κόσμο να φωνάζει συνθήματα απ'εξω περιορίστηκε στον να καταδικάσει το γεγονός ενώ απέφυγε να αναφερθεί στις ευθύνες του υπουργού προστασίας του πολίτη , αφού η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν φρόντισε να ενημερώσει ως όφειλε τράπεζες και καταστήματα να κλείσουν στα επίμαχα σημεία του κέντρου λόγο επικινδυνότητας.

Η πολιτική ηγεσία δια στόματος του πρωθυπουργού έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός του θανάτου των τριών αδικοχαμένων συνανθρώπων μας με τη στοχοποίηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και αφορμή για νέα μέτρα καταστολής με στόχο τη διάσπαση του μέτωπου των αντιδράσεων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σε αυτή την προσπάθεια θα αναλάβουν εργολαβία για μία ακόμη φορά τα Μέσα Μαζική Ε(ξ)ημέρωσης αναπαράγοντας τα όσα ακούστηκαν σήμερα στη πολιορκημένη βουλή για στιγμές περισυλλογής , ευθυνών και τα γνωστά "υπνωτικά" μηνύματα δια στόματος αυτών που ποτέ δεν ανέλαβαν τις δικές τους ευθύνες για τίποτα











ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share