28/5/10

Ποιός είναι Τάσος Μαντέλης ; Πως πλούτισε μέσα απο την πολιτική;

Ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης το 1981 εκλέγεται στην Κεφαλλονιά με το ΠΑΣΟΚ. Το 1985 διορίζεται Πρόεδρος του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ. Το 1993 διορίζεται γ.γ. του υπουργείου Βιομηχανίας, υπουργός τότε ο Κώστας Σημίτης.

Το 1996 τον βάζουν στο Επικρατείας και επανεκλέγεται βουλευτής με "γραμμή" του κόμματος. Έτσι το 1997 αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το 2004 το κόμμα δεν τον στηρίζει πια και αποτυγχάνει να επανεκλεγεί βουλευτής.Έτσι λοιπόν αποχωρεί πλούσιος από την πολιτική και συνεχίζει την "αρπακτική" πορεία του εκτός συνόρων...


Όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens και το ένα εκατομμύριο μάρκα που παραδέχθηκε ο Θ.Τσουκάτος ότι πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ενεπλάκη και το όνομα του Τάσου Μαντέλη.

Τότε ο Μαντέλης με ανακοινώσεις και άρθρα του δήλωνε βροντερά πώς είναι αθώος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του στις 27/05/2008 δήλωνε:

«Προσωπικά ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχα με τις δραστηριότητες της Siemens και ιδιαίτερα τις παράνομες, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα»
, προσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση του εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική εξέταση για οποιαδήποτε εξήγηση.

Επίσης, τότε ανέφερε ότι ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς με βάση το φάκελο και στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προέκυπτε ότι είχαν διασφαλιστεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του Τάσου Μαντέλη, ο πρώην υπουργός που έπαιρνε μίζες από τη Siemens αλλά μέχρι και χτες δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι είναι αθώος, φαίνεται πως έχει δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα και Κεφαλλονιά.

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση ο Μαντέλης φαίνεται να έχει περί τα 16 ακίνητα, σπίτια και οικόπεδα στην Αθήνα και 10 ακίνητα στην Κεφαλλονιά.

Σύνολο 26 ακίνητα στην Ελλάδα, αριθμός τεράστιος, ο οποίος πλέον δικαιολογείται απόλυτα.

Τα περισσότερα μάλιστα τα απέκτησε όταν ήταν υπουργός!

Η υποκριτική στάση του Τάσου Μαντέλη τον ακολουθούσε σε όλο του τον πολιτικό βίο, καθώς το 2003 σε άρθρο του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, τασσόταν υπέρ της δήλωσης για τις χρηματιστηριακές και οικονομικές δραστηριότητες των πολιτικών και μάλιστα ζητούσε επιτακτικά ότι αυτές οι δηλώσεις θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα για να τις ελέγχει ο κάθε πολίτης.

Μετά την αποτυχία του το 2004 να επανεκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Μαντέλης αποχωρεί πλούσιος από την πολιτική και "ανοίγει πανιά" για άλλες πολιτείες

Σε Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία, Ρωσία και Αζερμπαϊτζαν εργάζεται τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Μαντέλης ως υπάλληλος εταιρείας που αναλαμβάνει έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρεία στην οποία εργάζεται ως σύμβουλος αναλαμβάνει έργα για την υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε

Όπως φαίνεται ο Μαντέλης είχε προετοιμαστεί για όλα και για αυτό αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 , ο πρώην υπουργός της Ελλάδος έπιασε δουλειά ως μάνατζερ εταιρείας άρχισε να συνεργάζεται με την Ε.Ε στον τομέα της ανάπτυξης χωρών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες όλα αυτά τα προγράμματα αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά μετά την νέα τροπή των γεγονότων.

Ο Μαντέλης είχε έτοιμο το βιογραφικό και όπως φαίνεται είχε μεθοδεύσει την "έξοδο" του.

Πρώτος "σταθμός" ήταν το Ουζμπεκιστάν τον Σεπτέμβριο του 2004. Εκεί συμβούλευε την τοπική κυβέρνηση πως θα εκσυγχρονίσει την νομοθεσία της και την λειτουργία της βουλής.

Επόμενος σταθμός του .... συμβούλου ήταν η Ρωσία. Εκεί από το 2005 έως το 2007 προχώρησε σε εισηγήσεις για τον εναρμονισμό των κανόνων του ανταγωνισμού με τα ισχύοντα στην Ευρωπαική Ένωση αλλά και σε νομικά θέματα γύρω από τις επικοινωνίες και την ενέργεια και τα μέσα μεταφοράς.

Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Μολδαβία δίνοντας νομικές συμβουλές για θέματα τηλεπικοινωνιών.

Μέχρι σήμερα ο Τάσος Μαντέλης ζούσε μόνιμα και εργαζόταν στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο πρώην υπουργός συμβούλευε την τοπική κυβέρνηση πως θα απλουστεύσει την γραφειοκρατία και πως θα αποκεντρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης :


Ομολόγησε ο Μαντέλης οτι πήρε μίζες από τη Siemens - Μόνιμα στο εξωτερικό ζει ο εθνοσωτήρας

"Σταυρώνουν" Μαντέλη για να γλιτώσουν το Σημίτη.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share